Philips LED TV Ses var Görüntü YOK

Guluc

Üye
Katılım
27 Şub 2011
Mesajlar
31
Puanları
1
Selam arkadaşlar,
Tv marka ve modeli philips 47PFL6877 led tv'dir. Arızası ise (ben evde yokken) kumandadan açıldığında geç açılma, ambilight'ların geç gelmesi ile başladı, şimdi tv açılıyor, ses var ama görüntü yok şeklinde son buldu.
Arıza ile detay bilgi: ambilight'lar normal çalışıyor (yani görüntü varmış gibi değişik şiddet ve renklerde duvara yansıyor), smart tv kısmı çalışıyor (ambilight renklerinden ve şiddetinden anlıyorum) menu çalışıyor (ama ekranda bir şey yok). Kısaca her şey çalışıyor sadece görüntü yok.
Araştırmalarım sonucu (DPS-119CP , DPS-130QP A 2950298304) psu besleme kartında kondansatör arızası olabileceğini öğrendim fakat şekil ve renk kontrolünde elektrol kapasitörler normal görünüyor. Resmi ekliyorum. Sorun ne olabilir, nasıl kontrol edebilirim? Ana kartın arkasında beyaz dikdörtgen bir plastik benzeri bir madde ile kartı metal şaseden uzak tutmuşlar. Tam da cpu'nun altından. Tabi, ısıdan dolayı o izalatör yağlı sıvı bırakıyor ve kartın üzerinden aşağıda bulunan sat girişi civarından aşağı akıyor. Bununda bir etkisi olur mu? Anakartın arkasından bu sıvıyı bir şekilde temizlemeye çalışsam mı? Minik kondansatör ve dirençler var. Sıvı aralarına kaçmış.
psu kartı:
FullSizeRender[1].jpg

Ana kart (3104 313 65664):
FullSizeRender[2].jpg
 
o soğutucu eiletkenidir. cpu yu soğutmak için kullanılır.
iletken değildir o sıvı.
asıl korkman gereken kapasitör elektrolitiğidir. o sızmışmı hiçbirinde?
düşük gerilimli kapasitörleri avometre ile ya da capasitörmetre ile ölçebilirsin.
ancak yüksek geriimleri ölçemezsin.bazı parçaların altı kararmış. üzerlerine düşen gerilmi ölç. 10 volt altında ise multimetre ile ölçüp sağlamlık konrtolünde bulunabilirsin.
çok ısıma var. ekrana giden soket soğuk lehim olabilir. ona bak bir.
ufak katı elektrolikit-büyük kıosmı gümüş bir kısmı siyah-kapasitörlerin biri şişmişe benziyor. ona karşı çekingen davran.
 
psu kartta akan şişen kapasitör yok. psu kartın üzerindeki soketlerin lehimlerini yeniledim.

ana kart üzerindeki işaretlediklerim ve diğer taraftaki bir kaç tanesinin tepeleri şiş gibi. Turuncu dairedeki smd kapasitör tamam da şu 25H ile bitenler, kırmızı dairede olanlar, bobin mi? bobin ise şişme olmamalı, onları geçeyim.
FullSizeRender (2).jpg
kapasitörler.jpg
 
bu da psu kartın son haliFullSizeRender[2] (2).jpg FullSizeRender[1] (2).jpg
 
Beslemedeki siyah ve beyaz soketlerin voltajını ölç, 30v ve üzeri olmalı, burda voltaj varsa arızan bundan sonraki kısım şerit leddedir buna ulaşmak için lcd çerçevesini sökmelisin ki çok dikkatli olmalısın yanlış hareketle tv çöp olur.
 
Siyah ta 51 ile 63 v arası ölçtüm. 1, 2, 3 üncü pinde.
 
Son düzenleme:
guluc bey merhaba nette aratırken sizinle aynı sorundan müzdarip olduğumuzu ancak sizin kadar bilgili olmadığını anladım,sizden bir kaç konuda bilgi ve fikir almak istiyorum,aynı ekran ancak farklı model philips marka bir tv sahibiyim ve aynı sorun bendede oluştu,malesef garanti biteli bir kaç ay oldu servise götürmeyi düşünüyorum ama dediğim gibi sizin kadar bilinçli değilim,bu sebeple malum arızanın bana ne kadar maliyeti olacağı hususunda bilgi alabilir miyim ki ona göre piyasaya da yaptırmayı düşünüyorum zira,,,,
ilgi alaka için şimdiden teşekkür ederim.
 
@jhmmün: Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın. Pazarlıkla 300₺ ye ğatladı bana :(
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst