sıemens sıvamat xl 54060 çamaşır makinası arızası

Katılım
17 Mar 2011
Mesajlar
23
Puanları
1
çamaşır makinamız hazır konumundan çalışıyor konumuna geçtikten kısa bir süre sonra tekrar hazır konumuna geçiyor arıza hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
 
arıza hakkında biraz daha detay verebilirseniz mesela suyu alıyormu motor dönüyormu gibi daha iyi yardımcı olabiliriz
 
Selamlar
Abim Semihyazar beyin dedigi gibi konuyu acarmisin.Bu nasil ariza

çamaşır makinamız hazır konumundan çalışıyor konumuna geçtikten kısa bir süre sonra tekrar hazır konumuna geçiyor arıza hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
 
bu arıza hakkında forumda baya bi konu açıldı ve çözümü
Şalterin Kontaklarını temizle sorun düzelir
 
arkadaşlar ,kusura bakmayın acil olması nedeniyle benım de siemens siwamat xl 106 çamaşır makınasının deterjan cekmecesının gırış cıkış yaptıgı kısımda çatlak oluşmuş ,ustten su veren parça sağlam,çekmece de sağlam ancak bu bolgeden deterjan ve su alttaki hortum yoluyla kazana geçmekte ,bır sorun olmaması ıcın değiştirmek nıyetindeyim ,bu parçayı bulabilecegim bir yer var mıdır??? sıfır veya cıkma önemlı değil iş görsün yeter,fiyat hakkında bılgı varsa da sevinirim,Ankarada ikamet etmekteyim,
 
Bu konuyu açandan Allah razı olsun. Aynı sorun bizde de vardı. Bu yöntemle çözdüm.
 
Merhaba, kontaktör sorunu bitti ama şimdi de su boşaltmada problem var. Su pompası çalışıyor. Zaman zaman sanki hava yapmışcasına boşa dönüş sesi geliyor ama suyu boşaltmıyor. Biraz aç kapa yaptıktan sonra sanki marş almayan araba gibi denk gelip suyu boşaltıyor. Kazan çıkışındaki içinde top olan plastik hortumu temizledim. Motorda sıkışan bir şey yok.
 
pompa motorunu değiştiriniz.

Hızlı cevap için teşekkür ederim ustam. Ancak motoru çıkarıp çalıştırdım, dönüyor. Yerine taktığımda da dönüyor. (En azından pervane hareket ediyor, elimle değip titriyor mu dönüyor mu diye bakmaya cesaret edemedim :) ) Sanki bir valf veya başka bir şey açılmıyor/devreye girmiyor gibi geldi bana.

Bu durumda yine cevap motoru değiştir mi?

edit: süper icat WD40 ile yağlayacağımız veya değiştirmemiz gereken röle, burç, bilye olabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst