S7-1200 IP Adresi Bulma

brkbysl

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar S7-1200 plc'ye kablosuz erişim sağlamak istiyorum. Fakat cihaz IP'sını bilmiyorum. Bu IP'yı nasıl bulabilirim ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
İlginiz için teşekkür ederim fakat bi sorunla karşı karşıyayım ekte bulunan fotodaki hatayı veriyor upload edeceğim zaman acaba bunu nasıl aşabilirim ?
123.png
 
uzaktan bağlanmanız için cpu da gate way adresi olması gerekmektedir.Bunu kontrol ettinizmi?
 
Bu hata cat5 kablo ile bağlandıktan sonra çıktı. Yaptığım araştırma sonucu tia portal v11 ile yazılmış programlar v13 ile sadece izleniyor upload edilemiyor. Onun çaresine bi şekilde bakacağız fakat gateway adresi ile ilgili size farklı bi sorum olacak; bu konudan ayrı yürüttüğüm bir çalışmada gateway ıp adresi ile web tarayıcısından giriş yapmayı denedim karşıma kullanıcı adı ve şifre çıktı. Bu kullanıcı adı ve şifreyi nereden temin edebilirim ?
 
Ben şahsen V11 ile yazılan programları upload etmek için bilgisayarıma sanal pc kuruyorum.internetten VMWare 10.0 11.0 versiyonlarından birini indirmeniz gerekiyor.Biraz yavaş çalışır.Bu sanal pc ye V11 kurup işimi görüyorum.

Kulllanıcı adı ve şifre konusunda ise CPU nun bağlı olduğu server in kullanıcı adı ve şifresini öğrenmeniz gerekir.
 
Dediğiniz gibi Vmware'yi kurup öyle yapacağım.

Bu Cpu'nun bağlı olduğu server dediğiniz, sisteme bağlı olan internet ağının serverı mı oluyor ? Ve onu nasıl öğrenebilirim nerden ulaşabilirim bi fikriniz var mı ?
 
Evet sisteme bağlı olan internet ağı oluyor.Bunu o ağın servis sağlayıcısından öğrenebilirsiniz. Mesela başkasının modemine bağlanırken nasıl şifre soruyorsak gibi.
 
Anlaşıldı ilginiz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst