Saç düzleştiricisini su tesisatçısı kullanır mı

ibokozan

Üye
Katılım
23 Mar 2010
Mesajlar
178
Puanları
1
Yaş
36
Bilen bilir, plastik boru kaynak makinesini, elimizde sağa sola çevirir dururuz. Sabit kablo bi müddet sonra dipten alınır ve elimizde patlar. Bi fikrim var.

Saç düzleştiricisinin kordonu döner... Böylece hiç kırılma vb olmuyor. Bunu boru kaynak makinesine uyarlayamaz mıyız? Mucitler bi kafa kafaya versek.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tesisatçı değilim ama merakımdan mini kaynak makinası alıp borulardan çeşitli şekiller yapmıştım..makinayı neden çevirdiğini anlamadım..?
kablo sert ise yumuşak ve biraz uzun kablo kullanılabilir..
 
Çalışırken boru çok uzun olduğu için parçaya göre makine dönüyor sağa sola, ayrıca makine sürekli ayağında durmuyor duvar üstünde de sağa sola dönüyor.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Olay slip ringten ibaret, sen onu yapamam dersen 270 derece dönebilecek kanallı parça ayarla sap kısmına veya hurda ketıl tabanını kullan 360 derece döner 2kW da max dayanım var sanırım.
 
Bahsettiğiniz yer ütünün(pvc boru kaynak makinesi) sapını bitimiyle kablonu sapa giriş yaptığı dip kısımsa eğer; ben yerinizde olsam hareketli sistem yerine mevcut kabloyu kırılan yada kırılacak olan yerden yeniler ve yenilerkende sap kısmına kablo çapında uygun bir yarı sert yay monte eder üzerinide makaron geçirip ısıtırdım. Gayette orjinal ve sağlam olurdu. Lakin bahsettiğiniz yer başka ise onu bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
Tam üstüne bastınız. Dibinin kırılmasından bıktığım için daha kalıcı çözümler aramaktayım.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ekteki resme bahsettiğim olayı kaba taslak çizdim. Umarım faydalı olur.
 

Ekli dosyalar

  • Pvc Ütü2.jpg
    Pvc Ütü2.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 31
Sıkıntınızı gayet iyi anlayabiliyorum ama sizinde söylediğiniz gibi ütü ayağı üzerinde sürekli hareket halinde olacağı için pek fazla bir alternatifiniz kalmıyor gibi.
- Kabloyu kalınlaştırsanız, bu sefer kablo ütüyü oynatacak işinize yaramayacak.
- Bahsettiğiniz sistemi yapsanız (bi ara telefon ahize kabloları için dolaşıp durmasın diye hareketli bir jak yapmışlardı ona benzer) kullandığınız cihaz yüksek watt olduğu için zayıf noktadan sakatlık çıkaracak.
Ama bu anlatmaya çalıştığım yöntemle heleki yay üzerine birde makaron ısıtırsanız gayet başarılı olacaktır diye düşünüyorum. Tabiki tercih sizin.
 
Ekteki resme bahsettiğim olayı kaba taslak çizdim. Umarım faydalı olur.
çizim süper olmuş elinize sağlık. bir kez daha kabloyu biraz daha yumuşak ve kaliteli olarak değiştim. şimdilik iyi gibi. kontrol ederek kullanıyoruz aksi halde bir gün çırağın elinde patladı çok korkmuştu kerata.

Asus zenfone 6
 
Geçmiş olsun bu tarz kablo kırılmalarından oluşan küçük çaplı ark patlamaları bazen tehlikeli olabilmektedir. Bahsettiğimiz bu olaya benzer ütü kablosundaki kırılmadan dolayı oluşan ark patlamıasıyla annemin eli yanmıştı. Bazen kullandığımız teçhizatlarda küçük ama önemli ayrıntıları es geçebiliyorlar yada buralardan tasarrufa kaçabiliyorlar. Cihaz on numara olabilir ama kullanılan kablosu yada fişi dandik olduğu için sıkıntı yaşamaktayız. Bu yüzden genelde kullandığım cihazların birçoğunu modifiye etmişimdir. (grup priz kablosu, araç su ısıtıcısı kablosu, araç komprasör kablosu, avometre probları vb gibi sıralanıp gitmekte :) )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst