Ses Komutuyla Açılan Kapı

ghaash

Üye
Katılım
22 Eki 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,
Ses komutuyla açılan bir kapı yapmak istiyorum. Ancak özel bir kişinin sesine duyarlı değil herkesin sesiyle açılabilen bir şey olmalı.
Nasıl yapılabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Köpek yada tavukların bile kapıyı açmasını istiyorsunuz ? Enteresan....
 
Hayır köpek ya da tavukların bile kapıyı açmasını istemiyorum. Spesifik olarak "Kapı Açıl" dendiğinde kapının açılmasını ama bunu ben, sen veya başka bir üçüncü şahıs söylediğinde de açılmasını istiyorum.
 
sesleri işlemciye kaydedeceksin.daha sonra karşılaştırma yapıp aynı dataları alıyorsan kapıyı açtıracaksın.
 
Kusura bakmayın ben bu konularda nerdeyse hiç bilgi sahibi değilim. Android bir telefon ve konuşma algılama programı kullanacağız sanırım. Ancak bunu nasıl bir kapıyla ilişkilendirebilirim peki?

Bunun dışında linkte vermiş olduğunuz uygulama oldukça işimi görür gözüküyor ama türkçe kelime algılamakta sorun yaratacak gibi sanki
 
Son düzenleme:
biz okulda 150 kişi rahatlıkla kapı açılıp kapnıyor telefonla yapılıyor kontör vs gitmyor açılmasını istedğiniz telefon nolarını sesl aratıyorsun dğerlerin sessize alıyorsun telefon çaldıgında hoparlör çıkşınını dogrultup yükseltp röle çıkışına veryorsun röle bi defa tık ettiğnde sistem çalışıyor ve kapı açılıyor telefonla kapı telefonunu çaldır kapının üzerndek yanar söner lamba yandıgında sistem tamam demektir kapı motoru olarak dc redüktörlü motor kullanablirsiniz özürlü arabalarının çıkma motorları olabilir bunların elektrik olmadıgı zaman anahtarla kapıyı boşa çıkarma düzeneğide yapılablir stenirse elektrkler kesildğinde akü takviyesi ile çalışma kesintisiz devam edebilir picle kontrol edilip pwm le sürülebilir ve mükemmel bi sistem olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst