siemens logo ya encoder bağlantısı yapılırmı?

Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar simens logo ile ilgili birkaç çalışmam oldu ancak bu sefer karsıma çıkan sorun farklı. benden 360 derecelik bir dairede istenilen açı pozisyonunda durma ve istenilen açı pozisyonunda çalışması gereken bir sistem isteniyor. istenilen zamanda operatör tarafından açı değerleri değiştirilebilecek. böyle birşey mümkün mü?



örnek verecek olursak. hareketli bir daire çevresinde sabit duran bir piston 150 dereceye gelince aşağı 250 dereceye gelince yukarı olacak şekilde.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
LOGO! 12/24 RC/RCo ve LOGO! 24/24o bu logolara encoder bağlana bilir.

fakat encoder ile yapacağınız açı çalışmasında kendinize bir sıfır noktası tanimlamaniz gerekecektir.
bunun yerine daha uygun ve daha kullanişlı bir çözüm var bence.
Oda açı sensörü
bildiğimiz potansiyometre mantığı ole çalişanlari ve manyetik temassiz olanlari piyasada mevcut. hem uygulama olarak pratiktir hem montaji kolay hemde ucuz bir çözüm olabilir
ilgilenirseniz link.
http://www.emosgroup.com/aci-sensorleri-urunler-174.html
 
TheRisky
ilgi ve alakandan dolayı teşekkür ederim ancak oda açı sensör ünü biraz araştırdım ancak tam olarak anlamadım nasıl çalışır montaj ve ayar nasıl yapılır anlayamadım. ama araştırmaya devam edeceğim. ama elinde logo ve encoder bağlantısına bir örnek yazılım veya dokümanın varsa paylaşır mısın.





BİLGİNİN SADAKASI PAYLAŞMAKTIR.
 
Açı sensörü potansiyometre mantığında çalışır ve sana 0-10v ,0-20ma veya 4-20 ma çıkış verir onu logonun analog girişine bağladığında sana 360 derece için 10v 0 derece için 0v verecektir. Logodaki program içerisinde ise gerekli hesaplamaları yaptığında açı mekanizmasındaki açıyı direkt olarak logoda göreceksin.

döküman ve örnek programları buradan bulabilirsin.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/logo-program-kullanım-klavuzları-dökümanlar.15920/
 
TheRisky kardeşim ALLAH'ım razı olsun sayende birşeyler daha öğrendim. ama bu biraz teorik de kalıyor.
program üzerinde kendi çapımda birşeyler denedim uygulama fırsatım daha olmadı. yani çalışıp çalışmadığını test etmedim. elinde çalışan bir örnek varsa paylaşabilirmisin. yaptığım programla kıyaslamak için. şimdiden çok teşekkür ederim. saygılar.





BİLGİNİN SADAKASI PAYLAŞMAKTIR.
 
O tarz bir uygulamam logo olarak yok hali hazırda fakat pazartesi günü logosoft ta bir calisma yaparim ve vaktim olrsa dener calisip calismadigına bakarim fakat is arasında firsat bulursam.
 
alakan için teşekkürler kardeşim. ALLAH razı olsun.
 
AÇI SENSÖRÜ İLE SİEMENS LOGO ANALOG ÖRNEK UYGULAMA.
YORUMLARINIZ NEDİR ÇALIŞIRMI????
 

Ekli dosyalar

  • BİGDRUM KÜLAH.rar
    23.1 KB · Görüntüleme: 46

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,019
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst