Tek kablodan faz ve nötr ü aynı anda taşımak.

Kurt_Kurt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
378
Puanları
56
Arkadaşlar merhaba, 1 yıl kadar önce şu videoyu gördüm, Milutin Milevic isimli emekli mühendis (elektrik değil) böyle birşey yapmış.

Olay, tek bir çıplak kablodan elektrik iletmek ile sonuçlanıyor.

:

Bunun hakkında da bulabildiğim en yakın teori Avramenko deneyi oldu.

Üç aşağı beş yukarı, olayı kavrayabilen birisi açıklayabilirmi?

Bir kaç arkadaşım, elektron hareketinin yüzeyden değil içeriden taşınarak böyle birşey olabileceğini söyledi, bulabildiğim bu kadar.

Avramenko deneyi ise: http://jnaudin.free.fr/avramenko/avramenk.htm
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Olayı biraz kavratan kaynaklara ulaştım, Avramenko isimli adam vibratör adı verilen bir bir alet ile bu işi başarmış (eski lambalı oto radyolarında da bu parça kullanılırdı-birileri dc yi ac ye çevirmek için de kullanıldığını söylüyor) bu parçanın ne olduğunu bilirsek feyk olma ihtimalini ortadan kaldırırız. Vibratör kelimesi, vibrasyon: titreşim kelimesinden gelir; vibratör titreştiricidir (yanlış anlaşılma olmasın). sahtecilik diyebiliriz ama bunu görüşlerimiz çerçevesinde temellendirerek belirtmek lazım :) .

" "it was necessary to convert the DC supply to AC and use a transformer to increase the voltage."

Bu, dc akımı ac akıma çevirdikten sonra trafo kullanarak voltajı yükseltmeye yarar." "

Forum:

Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara denmektedir :) Karşılıklı görüşler ile daha iyi bir seviyeye çıkarabiliriz birbirimizi :) Benim bu forumda bulunma amacım daima bu olacaktır, bilgim olmayan konularda bilgi edinmek ve bildiğim konularda bilgi vermek.

Bilgi güçtür.

Bu titreştiricini basit bir reklamı: http://www.ebay.com/itm/AUTOMOTIVE-ELECTRONIC-RADIO-VIBRATORS-FOR-VINTAGE-CARS-/261068850201

http://en.wikipedia.org/wiki/Vibrator_(electronic)
 
Teslanın yaptığından farksız gibi, o toprak ve havadan kablosuz iletiyor. Genelde yapmam ama buyrun http://www.free-energy-info.com/Chapt7.html.
Fake derken bilimsel bi yönü olmayan sunum gösteriler için de kullanılır. Burda da tek bi ölçüm yok, veya aynı lambayı prizde yak çıkar bura tak yok sadece insanı çarpmaması gösterilmekte! Bilimsel yeterliliği olan insan şüpheli bakmalı, sorgulamalı.
 
Sn Bylent'in dediği gibi herşey olabilir. Ben amerikada bir sistem görmüştüm boru içinden basınçlı hava sirküle ediliyor armatürlerin herbirinde dinamo var hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviren. Şimdi adam önce şeffaf plastik boruyu gösterip ardından yanan armatürü gösterse ne düşünürdünüz ;)

Hee bu arada armatürler birbirine seri bağlı :D
 
Keşke Tesla bir 100 yıl daha yaşasaydı :)

Arada bizim foruma gelir atar yapar falan :)




 
Selamun Aleyküm
Derin düşünce paylaşımı ve bilimsel tartışmalar belki forum sakinlerinin sürekli arayışında olduğu zevklerdir.
Bu ve benzeri birçok başlık forumda ele almadığımız ancak aklımızdan geçen, faydalı iletişimlerin ki sonuç alınamasa da bilimsel tanımların daha iyi açıklanması için de zemin oluşturabilir imkanlardır.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/İletkenin-nersinden-akım-geçer.88520/#post-542914 konusu ve daha birçok forum içi vb konularda benzer meseleler bulunmakta. Kablolarda elektrik akışının yeri, sadece frekans ve gerilim artışı ile yüzeye yaklaşması ile değil gerek grafik ve gerekse formülatif bağlamlarla ele alınmalıdır.
"Bu arada İngilizce yazıda dc yi ac ye çevirme ve gerilimi yükseltmek için trafo kullanılması gerekliydi tipi bir anlatım var. Aletin işlevinin anlatılmasından ziyade ihtiyaçlar özne görünmekte. Tabi önceki anlatımlar vb de önemli."
Diğer taraftan kabaca iletkende akımın yüzeye yakın akmasıyla iç kısmın akışsız kalması halini içten de ayrı bir elektrik akışı ve ya dışta akan elektriğin dönüş hattı olması düşünülse de sonuçta iki ayrı kablo kullanımına göre çok ön planda değil. (Mesela iç kısım bir kablo dış kısım ayrı bir kablo) Tabi bu kısımlardan hareketle sadece gidiş ve dönüş elektriği değil; sinyalizasyon, aynı kabloda oluşturulabilen manyetik akı vb birçok konu başlığı kendisini hatırlatabilir. Belki iletim verimliliği namına ilerleme de kat edilebilir.
Konuşmamızın tersi gibi ama elektrik iç kısımdan akıtılabilseydi yalıtım ihtiyacı (özellikle elektrik motoru iç sargıları vb) için önemli ilerleme olurdu. Bu durumun tersi olarak elektriğin dıştan akışı da nerelerde çözüm sunar incelemek gerekir.
Başarılar dileriz...
 
Feyk degilse ampul 24v flndir .-) yada tellerde lak-vernik benzeri izolasyon var guc dusuk oldugu icin tel capi kurtarmis ve belkide amcamin toprakla baglantisi yok.
 
Enerji iletimi tek kablo ile olmaz ! (Prensipte)
Fakat siz bir iletkene çok yüksek bir voltaj verirseniz ikinci hattı çekmenize gerek yok çünkü atmosferi (havayı) kullanabilirsiniz. Atmosfer enerji iletimi için verimli değildir.
Bu tür videolar haberler tamamen sahte dir. Atmosferden enerji iletimi diye bir şey olamaz, Tesla da bu konuda sallamıştır. Havanın yapı formları değişirse aynı havayı soluyanlar bundan ne kadar etkilenir ? Ayrıca buna atmosfer denilir mi ?

 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst