Teknik eğitim fakülte mezunlarının mühendisliğe geçişi hk.

greenyucel

Üye
Katılım
2 Şub 2009
Mesajlar
757
Puanları
31
Arkadaşlar teknik eğitim fakülte mezunlarının mühendisliğe geçişiyle alakalı bir yazı okudum paylaşmak istiyorum.
Bunun içim tüm teknik eğitim fakültesi mezunları aşagıdaki dilekceyi doldurup YÖK'e iadeli taaahhütlü olarak gönderirse bu sınav açılaçakmış. Mış Miş diyorum çünkü bunu memurlar forumda okudum. Kesin doğruluk derecesini bilemiyorum. Bunu yazan arkadaş telefonunuda iletişim bilgilerinide paylaşmış kendisiyle görüşürsünüz.

İncelemek isteyenler linke bakabilir.

Müjde...Teknik Eğitim fakülte mezunlarına mühendis diploması (Memurlar.Net - Forum)


Dilekçe örneği ;


TARİH : …./11/2010

T.C.

YÜKSEK ÖĞRENİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

ANKARA

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi …………. Öğretmenliği Bölümünden …./…/…… tarihinde mezun oldum.

3795 sayılı kanun 4.,5. ve 6. maddeleri gereğince teknik öğretmelere Mühendislik Tamamlama eğitimi verilerek Mühendis olmaları hakkı tanınmıştır. Bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 6. maddesinde tamamlama eğitimine girecekler için her yıl yüksek öğrenim kurumu tarafından sınav düzenleneceği belirtilmiştir. Bu kanun ve yönetmeliğe istinaden Mühendislik tamamlama eğitimi için ne zaman sınav açılacak. Sınav tarihi hakkında bilgi almak istiyorum bilgilerinize arz ederim.

Ad-Soyad

imza

ADRES :

…………………………………..

…………………………………..

……………

EK :

Diploma fotokopisi

YÖK ADRESİ : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 06539 Bilkent / ANKARA

( İADELİ TAAHHÜTLÜ OLARAK GÖNDERİLECEK )
 
Son düzenleme:
Sayın greenyücel,

Teknik Eğitim Fakülteleri, Meslek Yüksek Okulu 2 yıllık önlisans programı değildir.

Teknik Eğitim Fakülteleri 4 yıl süreli Lisans eğitimi veren öğretmenlik programlarıdır.

Ara başlığı düzeltmenizi rica ediyorum.
 
sn durceylan başlığı okuyarak cevap yazmayalım.
alakasız konu içerisine yazmışlar biliyorum teknik eğitimin 4 yıllık olduğunu.
 
MYO ile TEF arasındaki farkı bilmiorlar sanırım.
Bende mail attım hadi bakalım :)
 
mezun olan arkadaşları davet ediyorum
Eğer mühendis olmak istiyorsalar YÖK'e bunu göndersinler
 
Arkadaşlar ister inanın ister inanmayın ama teknik eğitimin bitmesini isteyenler başarılı oldular.. 15.03.2010 tarihinde öğrencisi olduğum okulda konferans veren yök yetkilisi bu konuda bizi yeterince bilgilendirdi "sağolsun"... Ayrıca gazide ki müh. Tamamlama program eğitimi 6 yıl önce yine bu üniversite tarafından kaldırılmış. Bende bir tef öğrencisiyim kocatepe üniversitesi elektrik öğr. Bölümünde.. Olan son durum budur yani.. Bu hükümetle bu anti mesleki eğitimci politikayla biz tefliler ya piyasada asgari ücretle ameleliğe yada başka işlere ister istemez yönlendiriliyoruz.. Ha yapılacak birşey yokmudur elbet vardır ama biz tefliler daha şu tekel işçileri kadar bile bir olamadıkça sonumuz yoktur...
Saygılar...
 
Teknik Öğretmenler 29 Nisan 2012 Pazar günü 3795 Sayılı yasanın yasalaşmasının 20'nci yıl dönümünde, 20 yıldır uygulanamayan yasanın uygulanmasını sağlamak üzere yetkilileri göreve davet etmek için Ankara Kızılayda Saat:10'00'da bir araya gelecekler.


Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; 29 Nisan 2012 Pazar günü Saat:10'00 da Kızılay da 3795 Sayılı yasanın işletilmemesinden dolayı mağdur edilen TEKNİK ÖĞRETMENLER olarak değişik sivil toplum örgütleri ve paydaşların ve basın mensuplarının katılımı ile basın açıklaması yapılacağı vurgulandı.

Ayrıca TEKEV tarafından düzenlenen dilekçe kampanyasında toplanan dilekçeler 30 Nisan 2012 günü MEB ve YÖK yetkililerine teslim edileceği belirtildi. Kampanyaya Yurdumuzun dört bir köşesinden katılımın sürdüğünü, mevcut sıkıntıların beklenilen düzeyden daha fazla olduğunu, Teknik Öğretmenlerin dilekçe kampanyasına yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi.

Dilekçelerin TEKEV Genel Merkezi mektup adresine Posta/Kargo ile ıslak imzalı nüshasının iletilmesi, her mağdur edilen Teknik Öğretmenin çevresindeki bütün Teknik Öğretmenlere ulaşarak daha fazla katılımı sağlamaya yardımcı olmalarının son derece önemli olduğu vurgulandı.

teknik Öğretmenler için 29 Nisan ve akabindeki haftanın çok önemli süreçler olarak görüldüğü belirtilerek, Yasada Değişiklilik Öngören Tasarının Halen MEB Bakanı/Ak Parti Grubu/YÖK taraflarının masasında olduğu, kamuoyu desteğine ihtiyaç olunduğu belirtildi.

"BENDE VARIM DİYECEĞİN YER 29 NİSAN 2012 ANKARA KIZILAY"
 

Forum istatistikleri

Konular
128,480
Mesajlar
917,927
Kullanıcılar
450,447
Son üye
alm3lm

Yeni konular

Geri
Üst