S7-1200 ile DI/DO Modulu Baglanti Problemi

41AFU52

Üye
Katılım
13 Eki 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,
Elimde CPU 1215C DC/DC/RLY ile SM 223-1PH32-0XB0 DI/DO modülü var. Elimde yazili olan programi PLC'ye download ediyorum. Herhangi bir sorun gözükmüyor. Ancak sistemi çalıştırıp online olarak izlediğim zaman, input modulundeki hiçbir inputtan bilgi alamıyorum. CPU üzerindeki inputlarda hiçbir problem yok. Hardware configurasyonda da ekli input modülü. Yapmam gereken başka bir ayar mi var? Input modülü üzerindeki diag ışığı yeşil yaniyor. Yardımcı olursanız sevinirim..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ayrica program compile ederken "Inputs or outputs are used that do not exist in the configured hardware" uyarisini veriyor. Fiziksel olarak input modulunu kontrol ettim, hiçbir sorun yok. Programda eksik birşeyler mi var çözemedim, yardimlarinizi bekliyorum..
 
merhaba.elinizdeki modül ile programdaki modül arasında versiyon farklılığı olabilir.kontrol ediniz.farklıysa modulün üzerine sağ tıklayıp change device yapıp elinizdeki modül ile değiştirip hardware kısmını tekrardan yükleyiniz.
 
Uyarının sebebini buldum. Makinayı satın aldığımız firmanın bize verdiği programda sorun varmış. Hardware donanımlarında modülün özelliklerine baktığımda input ve outputlar 8.0 adresinden başlayıp 9.7 adresinde bitiyor ancak adamın yazmış olduğu programda kullandığı input ve outputlar 2.0 adresinden başlayıp 3.7 adresinde bitiyor. Programdaki adresleri düzenleyip compile yaptığım zaman uyarı ortadan kalktı. Böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar olursa bilgilerine..:rolleyes::D:D
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst