toprak ölçüm cihazı önerisi?

DOGAN__

Üye
Katılım
4 Kas 2014
Mesajlar
316
Puanları
31
Yaş
37
Konum
istanbul
arkadaşlar,

şirketimizin kendi makinelerinin ve panolarının topraklamalarını ölçmek için
uygun fiyatlı ve basit kullanımlı cihaz önerilerinize ihtiyacım var .

teşekküler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu iş,ucuz cihazla olmaz.Çok ölçüm özellikli cihaz almanızda yarar var.Bunlarda,pahalı cihazlardır.Sanpaelektronik sayfasını incelemenizde yarar var.Özellikle,cihazın,pirizden
de ölçüm yapan tip olması gerekir diye düşünüyorum.
 
fahri ağabey 1-2bin tl arası olabilir ama bir kazığı yada probu toprağa falan çakılan tiplerden değil hassas ölçümlü olmalı

toprak ölçümüne senelik 6-7 bin tl para veriyoruz. Artık ben kendim yapmak istiyorum.
 
Bahsettiğim cihazlar,çubuksuzda ölçüm yapabilen cihazlardır.O nedenle tavsiye etmiştim.Basit cihazlarda bu kabiliyet maalesef yoktur.Parasını , 1 yılda ! çıkarır.
 
seri lamba testi işi çözer. maliyetide düşüktür :)
 
Doğan bey topraklama ölçme işlemini siz ve teknik ekibiniz yapabilir!Ama bu konuda yaptığım araştırmalarda şunu gördüm.Elektrik müh.odası topraklama için bir yetki belgesi veriyor!Bu yetki belgesini alan elektrik müh.resmi olarak ölçüm yapıp raporlama yapabiliyor!Bunu sizde biliyorsunuzdur!Ama bu konuyu açtınız konuyu inceleyen başka arkadaşlar da topraklama konusunda raporlamanın nasıl yapılması gerektiğini öğrensin diye ekledim.

  • Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi
Bu belge ile 1000 V altındaki gerilimdeki projeler sözleşmeler imzalanabilir. Örnek: İç tesisat projeleri, topraklama ölçümleri, danışmanlık, müşavirlik hizmetleri. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst