Tost Makinesi Switch tuşu

Tuna Can

Üye
Katılım
1 Ağu 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar herkese selam, tost makinesinin bozulam açma kapama switchi i vasıtasıyla siteden haberdar oldum. Gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılıyor. Benim de bir sorum olacak eğer ilgilenen bir arkadaş olursa çok sevinirim. Tost makinesinin tuşu bozuldu, ben de makineyi sürekli açık konumda olacak şekilde klemensle düz bağlantı yapmayı düşündüm. Elektrik açma kapama tuşu olan bir uzatma ile de açma ve kapama kısmını halledeceğim. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Duvardan gelen toprak ve faz klemensle makinenin içine yönlendirilmiş. tuşa sadece nötr bağlı. Makinenin içinden gelen kablolardan da nötr ve beyaz bir kablo daha switche bağlı. yani switch de toplamda 3 kablo var fişden gelen nötrs ve makine içinden gelen 2 kablo. benim sorum bu beyaz kabloyu dışarda mı bırakayım yoksa 2 nötr kablosunun arasına 3. kablo olarak mı bağlayayım?

Cihaz BEKO 2115

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Düzeltme: cihaz bilgisi eklendi
 
toprak -faz ve nömtr uçlarından hangisinin ne olduğunu nasıl biliyorsun ki :)
ki anahtarlar faza ağlanır notre değil. bu sayede faz hiç çalıştırılmamış olur.
tabi yapan kişi yanlış bağlantı yapmışsa bilemem.
neyse onu geçelim dbir de. switch i düz kontak yapmanı önermem. çünkü o makineler çok çabuk ısınıyor ve yanabiliyorlar. bulabilirsen swicth in aynısını bul ya da 3-5 dakikalık zamanlayıcılı prizler var. anahtarı düzkontak edip fiş ile priz arasına bu aparattan takmanı öneririm. bu makineler kontrolsüz çalıştırılamaz. mazallah yangın bile çıarabilirler.
 
çok teşekkür ederim cevabınız için, sanırım koçtaş gibi mağzalardan bulabilirim o switchlerden
 
Merhaba.Tost makinesi tuşu dediğiniz onun termostatı olmalıdır.Bu makineyi termostatsız olarak hiçbir şekilde çalıştırmayın,bu parçayı satın alıp aşağıdaki resimde yer aldığı şekliyle monte edip 2 rezistansı ancak o şekliyle mutlaka da çalıştırın.Termostat olmazsa rezistanslar devrede sürekli kalıp,çok fazla ısınma riskini oluşturur,yani düz geçirip elektriği (faz ve nötr ucu) olarak direk olarak (bypass’la) vermeniz hiç doğru olmaz.

Tost makinesinin alt ve üst rezistanslarını bir termostattan sonra switcle ayrılan klemensle 2 rezistans ayni anda paralel olarak beslenir.Bu beyaz kablo da bu alt veya üst rezistanstan birinin besleme ucu bağlantısı olmalıdır.Bunu anlamak için beyaz kabloyu söküp bağımsız iken klemensin diğer ucundaki kablo ile avometrede ohm ölçümü kısmından ölçün.Belirli ve diğer beyaz kablonun yanındaki kablo ile bu ölçümde ayni değeri gösteriyorsa bu beyaz kablo mutlaka bu 2. rezistansın ucudur.Her 2 kablo ve tek kablo klemens çıkışında bağlı iken termostat tam açıksa (kapalı devre ise) omaj ölçümünde 27 ohm değeri (Paralel bağlı 2 rezistans için) okunacaktır.Ancak bu değer sadece "Arçelik Grill tost makinesi" içindir.Yani o zaman bu tost makinesinin alt ve üstündeki rezistansların prensipte tam olarak çalışması için bu beyaz kabloyu da bu klemense ortak bağlamanız gerekir.(Çok emin olunarak)

Aşağıda Arçelik Grill tost makinesinin klemens,termostat ve genel bağlantılarının,bu tost makinesinin alt bölümündeki olan bağlantılarının resimleri görülmektedir.

Not: Bu resimlerde görülen sarı kabloların (Aslında doğrusu sarı-yeşil toprak kablosudur her zaman bir standart olarak) hepsi (Arçelik Gril tost mak.için) makinenin gövde topraklaması olup,topraklı fişten gelen toprak hattına direk olarak güvenlik (Çarpılmama emniyeti,rezistanslardaki iç arızayla,olası bir kaçak akımda,panodaki KAKR'ın hemen atabilmesi) amacıyla bağlıdır.Kolay gelsin.

RVVpnj.jpg
7bb1ZY.jpg
QllzGy.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst