Trifaze kaçak akım

Katılım
17 Eki 2013
Mesajlar
266
Puanları
1
Yapılan bir panoda trifaze kaçak akıma 3faz1notr girilip sadece 3 faz çıktığını bununda trifaze prize bağlı olduğunu gördüm kaçak akımın mantığına göre bu kaçak akım neden atmaz. ???
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kaçak olmayan bir elektrik tesisatında 3 faz akımının vektörel toplamı, nötr akımına eşittir. Kaçak akım rölesi içindeki toroid akım trafosundan 3 faz ve nötr iletkeni geçer, 3 faz vektörel toplamı nötr'e eşit ancak nötr ile ters yönde olduğundan bu iki etki birbirini yok eder ve toroid üzerindeki açtırma sargısında gerilim indüklemez. Üç faz nötrsüz tesisatta yük yıldız yada üçgen bağlıdır dengesizlik diğer faz sargıları üzerinden tamamlanır ve vektörel toplam yine sıfırdır, bu nedenle röle açma yapmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst