UPS gücüne göre şönt reaktör seçimi?

SaintOne

Üye
Katılım
14 Eyl 2011
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba;
Bir işletmeye trafo postası tesis edeceğim. Tesis sisteminde 200 kVA UPS var. Bu UPS in yaratacağı kapasitif gücü düşünerek şönt reaktör koymam gerekiyor panoya. Bu UPS gücüne göre kaç kVAr şönt reaktör tesis etmeliyim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Saygılar, iyi çalışmalar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Genelde,% 10 civarında olur.20 kVar olmalı.10+5+5 gibi bölümlü yaparsanız,duruma göre yeniden gözden
geçirirsiniz.
 
Ups hariç tüm yükler devreden çıkarılır.8.8.0 endeksi alınır 1 saat sonra tekrar alınır fark akım trafosu carpanı ile carpılır.kvarh cinsinden tüketim kadar şont reaktor takılır.
 
fahri yetiş beyin dediği gibi reaktör sardırdığımız firma %10 dedi teşekkür ederim.
adriatic bey sizin söylediğiniz sistemi deneyeceğim ilk defa duydum ve iyi birşey öğrendiğimi düşünüyorum.
delta 20 bey trafolumu tam olarak bilmiyorum sadece sistemde UPS olduğunu biliyorum olması durumunda nasıl değişir ?
 
ups giriş kısmında (12 pulse tristörlü cihazlar) 30 derece faz kaydırma trafosu veinvetörö trafosu vardır.
Bu cihazlar endüktif özellik göstemektedirler.
Diğer trafosuz upsler kapasitif özellik göstermektedirler.
Ups ler in yük durumu ile tükettikleri reaktif enerji ters orantılıdır.
Cihazlarda yük arttıkça verim artmakta pf iyileşmektedir.
 
Delta 20 nin son söylemini kesinlikle dikkate almanızı bende öneririm. Son UPS teknolojilerine bakıldığında artık IGBT redresorler kullanılıyor bunlar için shönt reaktöre bile gerek kalmıyor siz yeterki UPS i boşta veya düşük yükte çalıştırmayın.
 
Delta 20 nin son söylemini kesinlikle dikkate almanızı bende öneririm. Son UPS teknolojilerine bakıldığında artık IGBT redresorler kullanılıyor bunlar için shönt reaktöre bile gerek kalmıyor siz yeterki UPS i boşta veya düşük yükte çalıştırmayın.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki benim bu sistemde ki UPS in tipini öngörmem mümkün değil teknik bilgi alabileceğim bir yetkili de yok. UPS özel bir bölgede trafo tesis edeceğim yerde erişimim mümkün değil Ama sayaca erişimim mümkün 8.8.0 endeksi ile UPS in tipini belirlemem mümkün müdür ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst