Vaillant Kombi

dumah

Üye
Katılım
30 Kas 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar ,

Basliktada bahsettigim gibi vaillant bir kombim var. Dun arada sirada pilot atesi kendi kendine sonuyordu. Biraz zorda olsa yandi. 2 3 sefer tekrarladim bu islemi. Bugun ise tamamen sondu ve tekrar yakamiyorum malesef.

Bende direk bir servis cagirarak bakmasini istedim. UK de yasiyorum. gelen ukala genc arkadas direk degismesi gerektigini soyledi. Bu ulkede tamirat diye bir olay soz konusu olmuyor cunki. Adam gelip ileriden bakip. Zaten eskiymis degise iyi olur dedi kisaca. :)

Benim sormak istedigimde ust beyaz kapagi cikartip inceledim biraz. manyetosunun bulundugu yer islanmis. hatta baya islanmis. onun ustunde buyuk bir bogaz gibi bi yer var. alevin asil yandigi yere dogru cikan yere dogru. oradada kirmizi yuvarlak bir conta var icinde su vardi. yumusak zaten biraz elledim icindeki su cikti. kurutma makinasiylada kuruttum fakat sonuc ayni. :)

bende diyorum acaba manyetonun pilota giden kablosu acikta cakmak manyetosuda isi gorurmu veya boyle bi deneme sonuc verir mi diye size sormak istedim. direk kendim elle yapmayi dusundum ilk pilot atesini yapma olayini. veya bu kombilerin icindeki manyeto bizim bildigimiz cakmak manyetolarindan dahami gucludur ve nasil biyerlerden temin edilir.

Sacma gibi gorunuyorsa affola. anlamadigimiz icin tamda anlatamiyoruz. umarim anlayabilen birisi cikar.

Ek olarak evde 2 adet kombi var. birisi mutfakta o isinma ve mutfak suyu icin. ne hikmetse banyodada bu vaillant var. fakat bu TR deki sohbenler gibi. tek farki alevin yandigi yerde bir cam olmasi tamamen kapali. tek yaptigi seyde banyoya sicak su vermek.
 
memeler tam olarak nerdedir. nasil temizleyebilirim...

ayrica pilot atesinin yandigi yere ulasamiyorum orasi ayri siyah bir metalle kapli. ve onundede bir cam var. sadece alt taraftan manyetosuna ulasabiliyorum.
 
öncelikle herkeze selamlar aranıza yeni katıldım vaillat teknik serviste 2 sene çalıştım fakat pilot alevli kombisini hiç görmedim modeli ne acaba en eski kombisi türkiyedeki wcv model kombidir 90 yılında gelmiş türkiyeye bu kombide bile pilot alev yok.modelini sölersen yardımcı olabilirim
 
Sanırım Termokupl arızalanmıştır.Eski tip şofbenlerde aynı sistem vardı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kombilerde alev kesilme kople bloke olma sebebi;
baca gazı sıcaklığından dolayı kendini bloke etmiş olabilir.(baca termostadı)
sistem eşanjörü kireç tabakasından dolayı tıkandığından aşırı ısıdan emniyet termostadı kesmiş olabilir.
su basıncında ,alçak veya yüksek basınç arızası
yanma gaz ventiline ihbar ileten ısı sensör arızası olabilir
manyetoda problem olabilir(ateşleme yapmaz.çalışması bildiğimiz çakmak manyetoları gibi)
gibi .bu arızaları tek tek kontrol edip arızayı sıkıştırman lazım.yalnız kombi olayında oluşması muhtemel kazalar da düşünüldüğünde , bilginiz ne durumda bilemiyorum fakat risk oranı yüksek olan bir iş.
işin üstesinden gelirim derseniz aklıma gelen arızalar bunlar.aslında kombi gibi cihazlara uzaktan arıza yorumu nekadar doğrudur bilemiyorum,kolay gelsin

bu arada ;sn black2834 ...arızayı bildiren arkadaş MANYETO dan bahsediyor.bilindiği üzere manyetolu olan kombi plot alevli kombidir. size rastlamamış olması öyle bir kombi olmadığını belirtmez.
 
Son düzenleme:
sn.erol bin vaillant türkiye ye pilot alevli kombi sokmamıştır yurt dışından alınmış olabilir bişey demiyorum eğer okuduysanız ne yazdığımı ben modelini soruyorum modelini eğer öğrenebilirsem arızası hakkında daha fazla bilgide vermiş olacağım
 
öncelikle merhabalar benim naçizane eklemek istediğim gaz valfi üzerinden ince bir boru çıkar ve pilot memesine gider bu meme tozlanmış ve gaz debisini azaltıyor olabilir yeri hemen borunun bittiği ve yanmanın oluştuğu yerdedir 10 11 anahtar ile sökülüp bakılabilir ama piezo çakmağın ateşleme yapıp yapmadığını tespit etmekte fayda var birde hermetik cihazlarda fanın dışarıya attığı eksoz ile içeriye aldığı yanma hava sının orantılı olması gerekir bu orantısızlık ta alevde kopma ve pilot alevinde sönme meydana getirebilir birde termokupul arızalanmış yada buna seri olarak bağlı bulunan emniyet elememanı arızalanmış olabilir saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst