Vaviyen tesisatında arıza

pasa_1453

Üye
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
floresan ve led ampulden oluşan aydınnlatmaya ayrı ayrı vaviyen tesisatsı çekilmiş. led aydınltama sönmesi gerekirken sönmeyip uçlarında 20V gerilim görünüyor nedeni nedir tesisatta herhangi bir sorun yok kontrol edildi. ?

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
:) anahtarlardan birinde kablo uçları ters bağlanmış yer değiştir.
 
florasan lamban sonup led lambaların yanmaya devammı edıyor.tam acıklarsan
 
2 ayrı vaviyen tesisatı var biri florasan diğeride led lamba. florasan tesisatı normal şekilde kontrol ediyor. led lambada normal şekilde kontrol ediyor fakat kapalı olması gerekirken led ler hafif yanıyor ledlerin girişinde 20 V görüyorum. her iki tarafta da aynı problem var.
 
baglantı yaptıgın buatı kontrol et anahtara faz degılde notr verdıysen led hafıf yanar faz dırek gıdıyodur lambaya
 
floresan ve led ampulden oluşan aydınnlatmaya ayrı ayrı vaviyen tesisatsı çekilmiş. led aydınltama sönmesi gerekirken sönmeyip uçlarında 20V gerilim görünüyor nedeni nedir tesisatta herhangi bir sorun yok kontrol edildi. ?

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

led aydınlatma tesisatının bağlantısında seri baglanma olabılir led aydınlatmanın baglantılarını kontrol et
 
bazı akıllılar, vaviyen tesisatı yaparlarken, vaviyen anahtarın sağ ve sol uçlarına faz nötr veriyorlar.Orta uçlarını da lambaya gidiyorlar.Anahtarlar arası bağlantı olmuyor.Bu durumda;

1. uç faz-2. uç nötr
1. uç faz 2. uç faz
1. uç nötr 2. uç faz
1. uç nötr 2. uç nötr

uçlara faz- faz ve nötr nötr geldiği durumlarda, doğal olarak lamba yanmaz. diğer durumlarda lamba yanar.

Eğer bağlantı bu şekilde yapılmışsa, iki anahtara giden linyelerin farklı sigortalardan geçmesi, farklı mesafelerde olması, bağlantılardan birisinin oksitlenmesi ya da gevşek olması gibi nedenlerden dolayı, aynı faz olmasına rağmen, kablolar arasında 20 volt potansiyel fark okunabilir ve bu da ledleri ışıtabilir.Durum buysa, bağlantıları yenilemek, sigorta giriş çıkışını sağlamlaştırmak arızayı çözebilir ya da tesisatı kitabına göre yapmak çözüm olur.

ikinci ihtimal ise, tesisat normaldir, sönük konumda iken, bir faz geliyordur, diğer uç boşta kalıyordur ve boşta kalan uç , yani anahtarda bağlı olan uçla faz arasında bir şekilde potansiyel fark oluyordur. Bu nemden de olabilir.Tabii bu durumun oluşması için de, arkadaşların önceki mesajda belirttikleri gibi , anahtara nötr verip, lambaya direkt olarak faz vermeleri gerekir. Bunun çözümü de, yine arkadaşlarımın önerdiği gibi, anahtara faz verip, lambaya nötr vermektir.
 
led leri yakmak için güç kaynağımı kullandın.kaç wat?kapalı iken de 20 v okumanız şunu gösteriyor.
kondansatör içinde ki elektirik olabilir.bu kısa sürer tabiki deşarj olana dek.eğerki
tarfosuz direk led yakıyor iseniz 220v ac ile. birde normal ampul ile deneyin
anahtarı kapadığınızda faz kesilmesi gerekir.kesilmiyor ise arkadaşların dediği gibi faz notür ters baglıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst