Z2 Mİ Z3 MÜ

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Arkadaşlar Merhaba,

Sony telefon almayı düşünüyorum. NİHAYET. Ancak z2 mi z3 mü bu sefer bunda kararsız kaldım. Aralarında 400 tl gibi fiyat farkı var. Acaba konu hakkında bilgi sahibi olan var mı? Bilgisi olan varsa bunları Iphone 5s ile de kıyaslayabilir.

Teşekkürler
 
5s z serisinin yanindan gecmez!
zaten 5 ile beraber iphone alinmaz telefonlar sinifina girdi. o versiyon ilk ciktiginda yazi yazmistim kayboldu. dostum eski 4 s in cift cekirdekli islemcisini o.c edip piyasaya kaktilar resmen, 5 s de ayni islemci var. bu islemci cok fazla zorlandi. sonucta batarya yemeye ve hata yapmaya bassladi. yeni yazilimla bu o.c yi dsurmusler sanirim. ama essege altin semer vur esek gene esektirl kasasinin berbatligni bilirsin. 6 daha beter oldu:) kapali kutj sistemini zaten biliyn. bt paylasimifalan.
z serisi ise, bence iskence cekmek istemiyorsan hsp bir nesil oncekininal. xperianin tamaminda oyle:) bak bende c1505 var ondan once st21i vardi. 2 ayda stabil yazilim geldo. ama 1505 e 2 senede yazilim gelmedi:p
z de ilk ciktiginda 9 ay millet yazilim bekledi. yani heveslenme z daha hizli guncellenigor diye.
ama su var. o guncelleme gelince telefon deliriyor, bitmeyen batarya mi dersin dolmayan ram mi, optimize islemci mi dersin. istedigini yukle vur kirbaci:) :) :)
o yuzden sifir bir onceki nesil al hem paran cebinde kalsin. yoksa telefonu anca kasasi yipraninca kullanmaya baslarsin.
 
Ben kesinlikle iPhone 5S diyorum; nedenleri ile birlikte.

Karşılaştırmaya iOS ve Android sistemlerini kıyaslamakla başlamak gerekiyor. Android'in sloganı "özgür yazılım" Yani Android, geniş ve karmaşık bir sistem. Mesela bir iPhone'u elinize aldığınızda neyi nasıl yapacağınızı hemen kavrayabilirsiniz. Apple'ın ileri gelen yöneticilerinden biri de ilk iPhone çıktığında bunu anlatıyor; "Çiftliğimde iPhone'm ile oynarken yanıma 6 yaşlarında bir çocuk geldi ve iPhone'umu kurcalamaya başladı. O köy yerinde yaşayan bu çocuk, telefonu hemen sağa sola kaydırmaya, uygulamalar çalıştırmaya başladı." iOS, daha basit, daha sade bir sistem. Android ise özellikle amaç olarak geliştiricilere hitap ediyor. Ama kullanıcıların %5'i geliştiriciyse, bunu da düşünmek lazım.

Sistemin sadeliğinden bahsettikten sonra, benim için önemli olan bir konu daha var, ondan da bahsetmek isterim. "Orjinallik." Bugün teknoloji tarihini takip edenler bilir ki Android denen işletim sistemi, ilk versiyonundan beri iOS'u kopyalamaya, ondan esinlenmeye devam ediyor. Telefonu yukarı ya da aşağı kaydırdığınızda bir süre daha gitmesinden tutun da UI özelliklerine kadar birçok özelliği kopyaladılar. Tıpkı Microsoft'un 1970'lerde Mac yazılımlarına yaptığı gibi.

Orjinallik birçok alıcı için önem ifade etmeyebilir. Çok üzerinde durmuyorum bu yüzden.

Bir telefon için belki de en önemli özellik, kesinlikle "tasarım." Özellikle beyaz tasarımlara karşı yoğun ilgim var. Tasarımları karşılaştırdığımızda da iPhone 5S'in daha şık durdurduğunu düşünüyorum. Apple'ın amacı, ilk Macintosh'tan beri "sadelik." iPhone'da da bu sağlanmış. Yeni çıkan telefon modelleriyle ilgileniyor ve çoğu zaman onları bizzat deneme şansı buluyorum. Z serisi bana bir anlam ifade etmiyor. Yüzüne boş bakan bir telefon gibi. Ama iPhone kesinlikle sade ve daha canlı duruyor karşınızda. Güzellik görecelidir, tasarım size kalmış.

Apple ürünleri ile diğer ürünleri karşılaştırırken yapılan en büyük hata sistemlerin ihmal ediliyor olması. Mesela Z3'te 3GB RAM, iPhone 5S'te ise 1GB RAM var. Böyle bakınca iPhone geri gibi duruyor olabilir. Ama sistem ve işlemci farkları göz önüne alınmalı. Android için boş kalan RAM, israf edilen RAM demektir. iOS için bunu söyleyemeyiz. Keza iOS'un uygulama gereksinimleri ile Android'in gereksinimleri de çok farklı.

En önemlisi, Apple, A7 ve A8 çiplerinde (5S buna dahil) "metal teknolojisi" adında, gerçekten harika bir sistem kullanıyor. Metal teknolojisi, kullanıcıya "hızlı ve yüksek" grafik imkanı sunuyor. Telefonu olduğundan çok çok daha hızlandırabiliyor. Yani Apple, donanım ve yazılımı birbirine entegre ederek, Android telefonların yapamayacağını başarıyor. Aradaki fark gerçekten büyük. Bir Apple A8 işlemci ile (Z3'te olan) Snapdragon 801 birbirinden çok farklı. A8 1.4 ghz, Snapdragon 2.4 ghz ama Apple, sadece metal teknolojisi ile Snapdragon 801'den kat be kat daha iyi performans sağlayabiliyor.

Kısacası bu iki telefon arasında tercih yaparken, sistem stabilitesine ve güncelliğine, (Sony'nin güncelleme verirken naz yaptığı bilinir. Apple ise hala 4S'lere bile iOS 8.x.x güncelleme desteği sunuyor) tasarımına, donanım teknolojisine bakmakta fayda var. Uzun ömürlü bir telefon içinse kesinlikle, tekrar Apple.

Ek: iPhone 5S ve Z3'ün AnTuTu sonuçları da sırasıyla şöyle; 43600 - 41200
 
Son düzenleme:
yorumlar için teşekkür ederim. Samsung A7 aldım. Çok fazla bir nedenle değil. Tasarımı çok hoştu ve sağlamlığını test etmek için sert bir şekilde vurdu. Renkleri çok canlı geldi. Küçük yazılı bir kağıdı kameraları test etmek için başta sony olmak üzere ı phone ve samsung A7 denedim. En iyi okumayı A7 ile yaptım. Elimdeki telefondan sonra eşekten inip ata binmiş gibiyim. Kötü kararsada sağlık olsun ne yapalım
 
burda tartismaya girismek istemiyorum o yuzden iosla ilgili yorumda bulunmayacagim hayatinda andeoid kullanmamis birisinijn ilk android ciktiginda ettigi lafla gemi yurumez!
soruyu soran arkadasim eline xperia alip da samsungla devam eden, buna da memnun olan bir allahin kulunu tanimis degilim:) :) :) x10u aradigin gunler yakindir:) ben c1505 i birakamiyorum:)
 
bir de satıcı ne kadar doğru ama sony nin televizyon piyasasından çekildiğini yakında telefondanda çekileceğini söyledi.
 
bir de satıcı ne kadar doğru ama sony nin televizyon piyasasından çekildiğini yakında telefondanda çekileceğini söyledi.
uydurmus. sony hicbir sekilde satisi bitmis degil. her sirketi mahveden, mercedesin bmw yi bitirmesini engelleyen 2009 krizinde bile kardan zarar aciklayan tek sirketti:)
ki ericssonu bitirdiktensonra cikardigi modeller ile piyasayi ezip geciyorken neden bitirsin ayrica tv satisindam cekilmedi. sony turkiyeye kizgin. 2007 de cekilmisti. yine cekilmeye hazirlaniyor olabilir. ama oyle bir duyumum yok. xperiayi bitirmez sony.
 
elindeki samsunglari kakalamak icin soylemistir. misal bir arkadasim 5830i almis buna benzer bir palavra ile. simdi benim hasat c1505 i satiyim diye israr ediyor:) sonyden baskasi yalan diyor :)
 
doğrudur. ama elimdeki telefona kanım çok kaynadı. bu da önemli. sony i elime alınca aynı hisse kapılmadım ki ilk yorumama bakacak olursan sony alacağım ama x2 mi 3 mü onda kararsızım. ama bunu elime alınca z2 de 3 de gözümde görünmedi.
 
Ben Ankamall dan bir sony miro telefon aldım.Telefon güzel ve kullanışlıydı.Arıza yapana kadar türkiye de bir tane servis var o da Ankara da ve giden telefon tamir edilmeden geliyor.Telefonu mahalle tamircilerine yaptırdım ve hatta başka arkadaşım servise gönderdi sony neo V oda bozuk geldi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst