zaman rölesi devresi hakkında yardım

Ravenov

Üye
Katılım
3 May 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
Herkeze merhabalar,

Abilerim kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim, yapmak istediğim devrede tıkandım. Bir buton yardımıyla start verdikten sonra (push buton mu mandal buton mu fark etmez) ile start verdikten sonra çektirmek istediğim röle 3 dk çalışssın. Daha sonra kendiliğinden dursun, ben hiç bişeye basmadan 5 dk sonra tekrardan 3 dk çalışmaya başlasın. Ben şalteri kapatana kadar bu böyle devam etsin istiyorum. İşin içinden çıkamadım devre şeması hakkında yardımcı olur musunuz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sen neler yaptıklarını bıze gonder bızde sana yardımcı olalım semada nerde kaldın bı gorelım
 
sen neler yaptıklarını bıze gonder bızde sana yardımcı olalım semada nerde kaldın bı gorelım


abi çalıştırmak istediğim 3 tane motor var bu motorların kontaktörlerini röle ile çekicem yani takıldığım yer istediğim zaman aralıklarında röleleri çektirmek. İş gene değişti ilk yazdığımdan farklı bir hal aldı. 0-1-2 mandal buton koymalıyım. 0'da komple kapalı olucak sorun yok. 1 kademesinde manuel sürekli çekicek bu röleler ondada sıkıntı yok. 2 kademesinde otomatik çalışmaya başlayacak 5-10 dk (ayarlicaz deneyerek tam süreyi bilmiyorum) çalışacak röleleri çektirecek sonra 5-10 dk durucak sonra tekrardan 5-10 dk çalışıp röleleri çektirmeye devam edicek. Bunu 3 kez yapıcak sonra durucak. Bu otomatik kısmını beceremiyorum zaman rölesi kullanarak yapabilir miyim devre şeması nasıl olmalı tıkandım.
 
bunun için birde sayıcı kullanman lazım 3 kere yapıp durcaksa
 
evet 3 kez yapıp durucak belki 2 kez, ama asıl amacım anahtarı 2 konumuna aldığımda 2 yada 3 kez istediğim zaman aralıklarında çalışıp durması proje okuyup işleyebilirim panoya sadece bu kumanda kısmını kafadan çizemedim gerekli malzemeler nelerdir nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Ben zaman rölesi ile yapılır diye düşünmüştüm
 
bilmiyorum dediğim gibi zaman rölesi ile olur diye düşünmüştüm.
 
Cesıtlı markalarda, flashör röleler var, durma ve calısma zamanlarını ayrı ayrı ayarlıyabılırsınız. Google de arat, calısşama yap, takıldıgın yerde bır daha görüşelim. Arkadaşların da dediğiğ gib, ayrıca bır saycıya ıhtıyacın var. Onun normalda kapalı kontagını da stop devresı yap.Ayarladıgın sayıda calısınca stop versın.
 
Yeni nesil zaman rölelerinde on ve off sürelerini ayrı ayrı ayarlayabiliyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst