_Glorious_ kullanıcısının son içeriği

  1. Eplan'da bileşeni sembolden veya device'dan eklemek

    Merhaba arkadaşlar, Eplan'ı yeni yeni öğreniyorum. Ekleceğim bir elemanı bazen device menüsünde bulamıyorum bunun yeribe direk symbol menüsünden ekliyorum. Ve symbol menüsünden ekleyince başında - işareti çıkmıyor. Yani -F7 yerin F7 çıkıyor. farkları nelerdir?
  2. ne yapmam lazım?

    Bu mantıklı hocam. Çünkü ilk görüştüğüm firma ismini vermeyeceğim ama ABB, Siemens ayarında. bir çok ülkede fabrikası var. Sürekli uluslararası çalışacağım için İngilizcem de güncel kalacak. Bu fırsatı tekrar yakalayamam.
  3. ne yapmam lazım?

    7 ay önce işe başlamıştım, bazı sorunlar nedeniyle ayrıldım. Geçen hafta çok büyük bir uluslararası firmayla görüşme yaptım. Olumlu geçti, 2.ye çağırdılar o da olumlu geçti. Özellikle İngilizcemi çok beğendiler. Fakat geri dönüşü ay sonu yapacaklarını söylediler. Bu firmadan sonra başka bir...
  4. eplan anlatan kaynak, kurs?

    teşekkürler, ingilizce olması sorun değil.
  5. eplan anlatan kaynak, kurs?

    eplanla ilgili hiç kitap bulamadım. internette de elle tutulur bir kaynak yok. öğrenmek için ne tavsiye edersiniz?
  6. eplan project templates çıkmıyor

    hayır hocam, sadece yeni proje yaratmak, ve işte klemens vs elektrik ekipmanları yerleştirmek.
  7. eplan project templates çıkmıyor

    yeni proje yaratmak istiyorum fakat proje şablonları çıkmıyor.
  8. AG-OG projeleri öğrenebileceğim kitap, kaynak.

    hocam faydalı olur mu bu mühendis için?
  9. AG-OG projeleri öğrenebileceğim kitap, kaynak.

    hocam ihtiyacım olan bu değildi. Bana bir projenin (endüstriyel tesis, konut vs.) en başından itibaren tüm hesap( gerilim düşümü, kısa devre, trafo, pano vs) ve aşamalarını ayrıntılı anlatan bir kaynak lazım.
  10. AG-OG projeleri öğrenebileceğim kitap, kaynak.

    Merhaba arkadaşlar, mühendisliğin başındayım. AG-OG tüm proje aşamalarını, gerekli bilgileri, hesapları anlatan kitap ne tavsiye edersiniz?
  11. Elektrik iç tesisat ve dağıtım projesi nasıl çizilir.

    Tecrübesiz mühendis olduğum için her şey çok karışık geliyor. Tek hat şemaları, kablo kesit, güç hesabı vs. hepsini anlatan bir kaynak var mı? Bir projede baştan sona neye dikkat edilir. Daha proje okumayı bile bilmiyorum.
  12. İşin ilk haftasında istifa etmem gerektiğini anladım. Önerileriniz?

    Abilerim, kardeşerim. Kararımı verdim gibi, şantiye işlerinin sonu gelmez. Bu alanda tecrübe kazanmak da istemiyorum. Kurumsal bir iş bulunca çıkacam. O kadar İngilizcem var, şantiyede bir işe yaramıyor o da çürüyecek.
  13. İşin ilk haftasında istifa etmem gerektiğini anladım. Önerileriniz?

    Daha önce işle ilgili konu açmıştım.Çok tecrübeli bir mühendis değilim. yeni askerden geldim, evimin yakınında bir işe girdim. Eve yakın diye tercih ettim, maaş da fena değil. Yalnız şirkette işler çok karışık. Çok fazla iş almışlar, yetiştiremiyorlar. O elemanı oraya diğerini başka yere...
  14. siz olsanız ne yapardınız? kariyerim için önemli.

    1. Kocaeli elektrik müh. 2. Geçen sene askere gitmeden kpssye çalışmıştım temelim var ama sınav zor geldi ve pek iyi puan alamadım.
Geri
Üst