binbaşı
Tepkime puanı
7,216

Profil mesajları Son aktivite Gönderiler Hakkında

  • Merhaba hocam, gönderilerinizi merakla takip ediyorum gerçekten bu işte iyisiniz. bir sorum olacaktı; 250 watt yüksek basınç sodyum buharlı lambalar için cos fi değerini nereden bulabiliriz?
    binbaşı
    binbaşı
    Estafurullah, çocukluk merakı tüm bu öğrenilenlerin hepsi. Hocam sadece balastlarda indüktif yük olduğundan mevcut nüve kaçaklarına göre sabit bir cos fi değeri bulunur ve bu değer balastlar üzerinde mutlaka yazar, CFL, flüoresan, basınçlı sodyum buharlı ampüllerde, vb. cos fi değeri bulunamaz ve üzerinde yazamaz, ama balastlarında bulunur ve üzerinde yazılıdır. Kolay gelsin.
    canoon28
    canoon28
    Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Ben basit bir proje ödevi yaptığım için 250 watt yüksek basınç sodyum buharlı armatürün cos fi değerini aradım bulamadım, bende bu gün Pelsan Aydınlatma şirketini aradım sağolsunlar çok yardımcı oldular.
    yalan mı? @binbaşı ben birilerini öldürdüğüme göre, birileri de beni öldürmüştür. kitabı okuyan ateist oluyor diyor (ki ben değilim) okumayan yobaz
    binbaşı
    binbaşı
    Ben o açıdan çok derin de düşünmedim, sn. paskomya, kusura bakmayın, bu beğenileri yaparken aslında benim kafam daha başka bir yazının kurgusuyla tam olarak meşguldü, aslına da bakarsanız. Kolay gelsin.
    binbaşı
    binbaşı
    Bakın; ister ateist ister yobaz, ister aşırı dindar olsun benim için aslolanı iyi insanlıktır, dürüstlüktür, adam gibi adamlıktır, o da siz de ziyadesiyle zaten vardır, herkes gibi bunun ben de arkındayım, en çok da sizi severim bu forumda, sırf bu yüzden. Kolay gelsin.
    paskomya
    paskomya
    teşekkür ederim. insanlık ve dürüstlük benim felsefem. bilgim dahilinde herkese yardım ederim, forumda da, yaşadığım yerde de.
    merhabalar pic 16f877a ile ilgili bir kod yazıyorum da INT_RB kesmesi ile ilgili orun yaşıyorum acaba yardımcı olabilir misiniz?
    Bugün su pompalarım için 75 kW 1500 devir elektrik motorlarına baktım.

    Bir firmada gümrük malı Schorch marka bir motor gördüm. Alacaktım lakin bir arkadaşımın önerisi üzerine vazgeçtim. Motorun üzerindeki plakada HZ değerleri yazıyordu ve arkadaşım 60 HZ olduğu için almamamı söyledi. Beygir düşüşü ve devir düşüşü yaşarsın dedi . Sorum şu olacak sizlere alırsam ne gibi sorunlar yaşarım ya da yaşar mıyım.
    binbaşı
    binbaşı
    50-60 HZ. değerleri bu nüveye sahip silisli saçlarda sıkıntı oluşturmaz, yani ABD'de 60 HZ. için üretilen elektrk motorları, trafolar AVrupa standardna sahip Türkiye'de de kullanılabilir, bu konuda herhangi bir sıkıntınız olmaz. Bir de devir sayısı yalnız frekans konverterleriyle değil çift kutup sayısı imalatında motor üreticileriyle ayarlanmış oluyor. Kolay gelsin.
    MERHABA,
    Isıtma sisteminde kullanılan panel radyatörlerin yaydığı ısıdan daha fazla verim alabilmek için, radyatör üzerine montaj edilebilecek radyal fan tasarımı yapılacaktır.
    Bu şekilde proje ödevim var, motor seçimini nasıl yapıcam, motorun gücü ve devri ne olmalı,ac yada dc mi olmalı yardımcı olurmusunuz
    binbaşı
    binbaşı
    Elektrik rezistanslı yağlı radyatörlerin bir çoğunda bu tür fanlar ısıyı daha kolay sirküle ettirebilmek için sıklıkla kullanılyor. Bunları baz alarak bir araştırmayı ödev projeniz için yapın. Bu panelin ısıl yükünü fanlarla daha fazla ısıl yük (Q) olarak artırabilmek mümkün olamayıp sadece olması gereken hava sirkülasyonunu (bu devri daimi) cebri yolla kolaylaştırmış oluruz. Kolay gelsin.
    Hocam Technopat'da hesabınız var mı?
    binbaşı
    binbaşı
    Evet, technopat'da da ayrı bir hesabım vardır, Yeni Teknik Sembol olarak hem technopat hem SDN forumda yazı yazmakta olup ikisinde de ayni kişiyim. Ama daha çok technopat ve kontrol kalemini yeğleyip sürekli olarak kullanmaya çalışıyorum. Kolay gelsin. Saygılar.
    Affansen
    Affansen
    Teşekkür ederim. İmzanızdan fark ettim. :D
    merhaba öncelikle herkese hayırlı işler

    400 (a) gücünde bir enjeksiyon makinesi bakır kablo yerine maliyeti düşürmek için alüminyum kablo kullansam sıkıntı olurmu
    kafama takılan bu tarz makinelerde harmonik ve ısı sıkıntısı oluyor alüminyum kablo bu güne kadar bu güçte makinelerde hiç kullanmadım genelde çevre aydınlatmalarında kullandım bilgileriniz için teşekkürler
    ortalama mesafeler 100 mt
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst