enes guler kullanıcısının son içeriği

  1. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Anladim hocam sagolun denerim ilk uygun zamanda.
  2. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Şunu da koyayım da. Sarı ile belirttiğim ilk resimdeki lehiminde sıkıntı var mı dıye sordugum 3 eleman. Kırmızı da şişen,değiştirdiğim kondansatör.
  3. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Ayrıca şurda bir konuda benimkine benzer bir problem var. Birisi R_629 açık devredir değiştir düzelir demiş ve düzelmiş. aynı sorun bende de olabilir mi ? http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-499016.html
  4. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Anladım hocam eyvallah :) Ya tamirciye götürürüz parası sorun değilde uğraşmayı seviyorum bunlarla. ayrıca elektronik mühendisliği öğrencisiyim ve şu an tatildeyim birazda ondan kurcalayasım var yani :) Birde birkaç resim koyuyorum anakartın altından bu lehimler sıkıntılı mı acaba görünürde...
  5. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    hocam devre üzerinde trimpot var birkaç tane. ayrıca servis menüsünü kurcaladım bunu düzeltecek bir ayar bulamadım.
  6. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    O kondansatörü değiştirdim ama düzelmedi maalesef. Sıkıntıyı tekrardan anlatmak gerekirse aşağıdaki şekilde siyah kısım tv'nin göstermesi gerektiği yer. Kırmızı ile çizdiğim ise hemen hemen bize gösterdiği kısım.
  7. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Anakart yakın çekimler. Sırasını üst mesajdaki resimde gösterdim. CRT Kart : Bu da şişme olduğunu düşündüğüm 16V 470mF Kondansatör : işaretlemeyi unutmuşum ortadaki mavi olan :) Bundan olabilir mi sorun. ?
  8. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Bu kartın geniş çekimi. Solda birazdan koyacağım yakın çekim 6 resmin sırasını belirtmek istedim. Yuvarlak içine aldığım kondansatörde de hafif bir şişme var gibi. Dediğiniz gibi EHT ye yakın sanırım. Onun yakın çekimini de yükleyeceğim.
  9. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Resim sürekli olması gerekenden büyük çıkıyor. Yani ekranın 4 köşesinden dışarı doğru(yatay) taşmış şekilde. EHT dediğiniz yüksek gerilim üreten köşedeki siyah parça sanırım.Anakartın resimlerini çektim birazdan yükleyeceğim.
  10. Vestel ZX-R 72 TXT-S Görüntü Yatay Kaydı

    Merhaba, Vestel ZX-R 72 TXT-S televizyonumuzun ekranı dört köşesinden dışarı doğru(yatay) genişledi. Kanal logoları ve program isimleri falan görünmez hale geldi. Resimde koyuyorum. Kendim elektronikle uğraşıyorum. PC vs. Benim yapabileceğim bir şey var mıdır yoksa bir tamirciye mi götürmeliyiz...
Geri
Üst