m.sabri kullanıcısının son içeriği

  1. m.sabri

    Altarnatöt

    Akar su kenarında 5.5 kW bir motor çalıştırmam gerekiyor. Sudan faydalanarak enerji üretmek için kaç kW lık bir motor ve nasıl bir düzenek kurmam gerekir.
  2. m.sabri

    220 motoru ters çevirme

    ?
  3. m.sabri

    220 motoru ters çevirme

    İyi günler. Aşağıda çizmiş olduğum bağlantı doğru mudur?
  4. m.sabri

    12 volt trafoyla akü şarjı

    220/12 trafo ile araba aküsünü şarj etsek bir sıkıntı olurmu. 60 ah bir aküyü kaç amper ve kaç volt trafoyla şarj edebiliriz.
  5. m.sabri

    24 volt

    aküleri şarj eden birşey yok. Aküler Bir ay süreyle sökülüp evde şarj edilip yerine takılacak.
  6. m.sabri

    24 volt

    Bu aküler 24 voltluk bir vanayı çalıştıracak. Vana 24 saatte 2 defa 8 saniye çalışacak Yani sistemde fazla bir yük yok. 24 volt zaman saati bulamadığım için 220volt beslemeli zaman saati kullanıcam. 24/220 invertör pek bulunmuyor bulsanda çıkışı güçlü o yüzden pahalı. Bende 12/220 invertör...
  7. m.sabri

    24 volt

    Böylebirşeyi dahaönce tecrübe etmediğim için biraz çekiniyordum Cevabınız için teşekkürederim.
  8. m.sabri

    24 volt

    Birbirine seri bağlı 12 volt ikitane akü 24 volt çıkış vermektedir. Bu şekilde bağlı olan akünün birtanesinin + - uçlarından 12 volt alsam bir sorun olurmu.
  9. m.sabri

    15. Notebook Çekilişi (1 Adet Notebook)

    Notebook çekilişine katılmak istiyorum.
  10. m.sabri

    yangın alarm sistemlerine ait siren hoparlörü tamiri hk.

    Yenisini alsanız daha uygun olmazmı? Burkaçtane panel kurmuştum sirenler sıtandart 24 v sadece hat sonu dirençleri farklı olabilir.
  11. m.sabri

    Bu devre nedir?

    Kontrolkalemi.com çok faydalı. okadar gereksiz boş siteler varki insanlar oralarda boşu boşuna vakit öldürüyor. Burda gezinirken bille bir çok şey öğreniliyor.
  12. m.sabri

    Toprak ile Nötr Ayırt Etme

    Elektriği kesmen mümkünse alıcıların fişlerini çekip sigorta kutusundan ana nötrü ayır. Faz ucumuz zaten beli diğer iki kablonun birinde muhtemelen elektrik olacaktır. Yoksa bile birtane anahtarı aç faz lanbadan dönüş yapacaktır.elektirik olan kablo nötr. Bunu yaparken dikkatli olmak gerekir...
  13. m.sabri

    Kaçak Akım Koruma Rölesi

    Volkanpasa nerde ikamet etiğinizi bilmiyorum. İstanbulda her saate ayr,ayrı 300ma takılır. Her dairenin içinede 30mA olur. Bir adet 300mAmperle bütün binanın beslenmesi biraz sıkıntı.
  14. m.sabri

    Sigorta seçiminde hata

    Kolon sigortaları c tipi olmalı. Başka bir sebebide evdeki toplam güç 32 amperi geçiyorsa kolon sigortası atar.
  15. m.sabri

    Kaçak akım rolesi

    Tek sayaçtan çalışan 5 katlı bir binada her kattaki sigorta kutusunda 30 mA hayat koruma rolesi var. Sayacın girişinde de 300 mA kaçak akım rolesi var. Katların birinde kaçak olduğu zaman o katın rolesiyle birlikte sayacın oradakide atıyor. Buda bütün binanın elektriğinin kesilmesi demek. 300 mA...
Geri
Üst