takcay78 kullanıcısının son içeriği

  1. takcay78

    Topraklama ölçümlerinde sınır değerini belirlemek

    KAKR için yönetmelik zorunlu demiyor ama. Ve TN sistemde KAR kullanılamıyor.
  2. takcay78

    Topraklama ölçümlerinde sınır değerini belirlemek

    Bahsettiğiniz hesaplama yönetmelikde var. TN ve TT sistem için ayrıca tabloda göteriliyor. Ancak oradada belli bir rakamdan sonrasını göstermiyor. Hesaplamaya dahil edilmiyormu? O konuda benimde tereddütüm var.
  3. takcay78

    Toprak direnci mi? çevrim empedansı mı?

    Esasında bunun adı çevrim empedansıdır. Ancak içeriği ne dersek prize bağlı olan topraklama Aslında işletme-Koruma Topraklaması ortak sonuç verir. Ölçüm sonuçlarını yazarken Çevrim empedansı diye yazan ben hiç görmedim. Yazılan "Bilmem ne prizi koruma topraklaması" Bende ölçümlerde aynı...
  4. takcay78

    kar rölesi extradan neden takılır?

    Ya atmazsa? Yada Topraklama iletkeninde kopma olduysa ?
  5. takcay78

    Toprak direnci mi? çevrim empedansı mı?

    Yapılan ölçüm Priz koruma topraklamasıdır. Rapora ilgili prizin bağlı olduğu sigorta değeri üzeinden hesaplama yapılıp yazılması gerekir.
  6. takcay78

    kaçak akım rolesi neden atmaz

    Birde kaçak akım rölesinin elektronik olanı satılıyormuş.Ki tavsiye edilmiyor ucuz piyasa malı güvensiz ürün. Esas işi gören mekanik olan tabi.
  7. takcay78

    Topraklama Ölçüm Raporunu Tekniker olarak doldurabilir miyiz?

    Ben çalışıcam,trafonun dibine kadar giricem,panoda kablolarla oynuycam.... mühendis imzasından para kazanacak! Ne güzel hayat :)
  8. takcay78

    Topraklama Ölçüm Raporunu Tekniker olarak doldurabilir miyiz?

    Hocam EMO dan eğitim alabilmek için EMOya kayıtlı olma şartı aranıyor. EMOya kayıtlı olmak için ise Mühendis olma şartı var... Ben teknikerim EMO dan eğitim talep ettim sen teknikersin veremeyiz dediler :) Ancak şuan yasal bir boşluk var Tekniker ölçüm yapamaz denmiyor.
  9. takcay78

    Topraklama Ölçüm Raporunu Tekniker olarak doldurabilir miyiz?

    İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti veren X bir firmada çalışıyorum. Firmalara topraklama ölçümü yapıp rapor düzenliyorum. Elektrik teknikeriyim...Yakın zamanda işten ayrılacağım.Düşüncem kendime işolanağı yaratmak.Topraklama ölçümlerini şirket unvanı olmadan yapıp (kalibre edilmiş kaliteli bir...
  10. takcay78

    Panoda Toroidal akım trafosu ile kaçak akım koruma olduğunu nasıl anlarız ?

    Engüzeli Google da "Görsel" kısmında arama yapın. Bahse konu olan rölelerin resimlerini görüp panoda arama yapabilirsiniz.
  11. takcay78

    Test klemensi neden ayrilir?

    Birde ölçüm esnasında olası Yıldırım düşmesi durumunda ölçüm cihazını ve ölçümü yapan kişiyi koruma amacıda vardır diye düşünüyorum.
  12. takcay78

    Tesisatta Toroid Röle için sınır değer

    Peki panoda Kaçak Akım Koruma Rölesi de varsa,Toroidinmi yoksa KAR ınmı sınır değerini baz alırız ?
  13. takcay78

    Tesisatta Toroid Röle için sınır değer

    Bir firmanın Topraklama ölçüm raporunda gördüm. Ölçüm yapan mühendis sınır değeri Toroid röle kullanıldığı için 5ohm almış. Bunu ilk kez gördüm. Daha evvel buna şahit olanınız var mıdır?
  14. takcay78

    TN sistem için Topraklama Sınır Değer Hesaplama

    Özetle anladığım,Sınır değer hesaplama sonucu TN sistem için TT ye göre yüksek çıkıyor. TT sistemde ise daha düşük çıkıyor.Bundan dolayıda KAR kullanılması gereklidir deniliyor...
  15. takcay78

    TN sistem için Topraklama Sınır Değer Hesaplama

    Peki TT sistem içinde aynı durum geçerli midir ? Birde çevrim empedansı herhangi bir prizden ölçüm aldığımızda diğer tüm prizlerden de yaklaşık aynı değeri verir demek olmuyor muydu ?
Geri
Üst