yasarsahbaz kullanıcısının son içeriği

  1. yasarsahbaz

    Multimetre Patladı

    Herkese çok teşekkür ederim. 11 yıl önce bu foruma üye olup ilk konumu da bu şekilde açmış oldum. Bu kadar ilgi, alaka beklemiyordum. Hepinize kolay gelsin.
  2. yasarsahbaz

    Multimetre Patladı

    Multimetreyi kullanırken dalgınlıkla artı prop'u 10A girişine taktım ve 220v priz ölçümü yaptım. Multimetreden hafif bir patlama sesi geldi ve artık ekranda hep 1 yazıyor. Cihazı açtığımda R27 ve R28 yazan sarı dikdörtgen ile işaretlediğim yerdeki bağlantıların yanmış ve kopmuş olduğunu gördüm...
  3. yasarsahbaz

    Şofben'den Anlayanlar Yardım Lütfen

    Aman ağzından yel alsın hocam. Kablo kalınlığını ölçmedim ama bayağı kalınca bi kablo.
  4. yasarsahbaz

    Şofben'den Anlayanlar Yardım Lütfen

    Federal marka 32A sigorta alıp taktım. Canavar gibi oldu. 5 TL'ye olayı hallettik. Bilgiler için teşekkürler.
  5. yasarsahbaz

    Şofben'den Anlayanlar Yardım Lütfen

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki eğer sıkıntı şofbenden kaynaklanıyorsa, yeni şofben alsam eskisinin yerine monte etmek kolay olur mu? Ben yapabilir miyim?
  6. yasarsahbaz

    Şofben'den Anlayanlar Yardım Lütfen

    Bilgi için teşekkür ederim. Peki sigortayı elektrikçiden ben alsam, kendim değiştirebilir miyim? Orta direk bir vatandaş olaraktan :)
  7. yasarsahbaz

    Şofben'den Anlayanlar Yardım Lütfen

    Hocalar olay şu; 2 hafta önce bir eve kiraya çıktım. 2 haftadır evdeki elektrikli şofbende duş alıyorum. Normalde tam duşumun bitmesine yakın şofbene bağlı olan hemen yanı başındaki sigorta atıyordu, önemsemiyordum. Bugün şofbenin sigortası çok çabuk attı ve kaldırmayı denediğimde hemen geri...
Geri
Üst