Artan elektrik maliyetlerinizi Güneş Enerjisi (GES) ile nasıl azaltabiliriz?
Gelişen teknoloji ve uygulama alanlarına göre sürekli elektrik enerjisini kullanma talebi artmaktadır. Bu durum ister ev kullanıcısı olalım, ister sanayi alanında bir fabrika ortamı da olsa sürekli gündeme gelmektedir.
Elektrik tüketimlerimizi bilinçli kullanım ile bir noktaya kadar tasarruf sağlamamız mümkün olabilir. Ancak küresel nedenlerden dolayı enerji maliyetlerimiz her geçen gün daha da artmaktadır.
Doğal enerji kaynağımız güneş olduğuna göre, İşletme veya evinizin çatısına doğal enerji kaynağını neden değerlendirmeyelim? Sorusunu hiç kendinize sordunuz mu?
Elektrik birim kwh değerinin sürekli artması artık tüketicilerin bu noktada çözüm üretmelerini kaçınılmaz hale getirmiştir. Konut veya işletme içinde elektrik tüketim değerlerini azaltmak için çatımızı değerlendirebiliriz.
Birçok ülkede güneşin ışınlanma süresi Türkiye’den daha zayıftır. Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirebilmek için ışınlanma değeri oldukça iyidir. Örneğin Almanya’nın en iyi güneş ışınım değeri olan bir lokasyonu, Türkiye’de en düşük yerinde bile değer olarak daha iyi seviyededir
Cedetaş plaza ofis binamıza yaptığımız GES çalışmasını biraz sizlerle paylaşırsak daha iyi ve somut bilgileri sizlerle paylaşmış olacağız.
Çatı alanımızın izin verdiği ölçüde toplamda 42 adet panel dizilimi yapılmıştır. Yaklaşık 3 sene önce yapılan GES sisteminde 305 w monokristal solar paneller tercih edilmiştir. Toplamda 12,81 kWp gücü elde edilmiştir.
Özet olarak:
Her bir Solar Panel Gücü : 305 Wp monokristal 60 hücreli
Solar panel miktarı: 42 Adet
Solar panel toplam gücü : 12,81 kWp
Solar invertör Gücü : 15 kW invertör bulunmaktadır.
Modellenen amortisman süresi 6 yıl seviyesinde çıkmışken, sürekli elektrik birim fiyatlarına yapılan zamlar ile bu süre çok daha kısalmıştır. Şuan görünen amortisman süresi yaklaşık 4-4,5 yıl mertebesindedir. Önümüzde olası elektrik zamlarını dikkate aldığımızda bu süre daha da kısalacaktır.
Üretilen elektrik enerjisi tüketim kwh cinsinden güneşe bağlı olarak aylık olarak değişiklik göstermektedir. Yaklaşık yıllık %20-25 mertebesinde tasarruf sağlanmıştır. Bu durumda elektrik faturalarının da önemli ölçüde daha az gelmesi demektir. İstenen ideal şartlarda özellikle güneşin tam tepede veya açık hava olması gerekmiyor. Daha düşük verimli de olsa kapalı ve bulutlu havalarda bile GES üzerinden elektrik üretmektedir.
Sistemi pironometre denilen güneş ışınım miktarını ölçen bir cihaz ile takip etmekteyiz. Sistemde ters giden bir aksaklık oluştuğunda, örneğin ışınım miktarı olmasına rağmen GES tarafında enerji üretilememesi anında çatıda bakım yapılması gerekebilir. Dış etkenlerden dolayı kırılan bir solar panel olup olmadığı veya bağlantıda bir kopukluk olup olmadığı uzaktan takip edilebilir hale getirilmiştir
Yukarıdaki grafik son yedi günlük üretim performansını göstermektedir. Havanın açık olması ve bulut etkisinin az olduğu günlerde çok daha yüksek verimde GES üzerinden elektrik üretildiği görülmektedir. Havanın kapalı veya yağışlı olduğu günlerde elektrik üretiminin de az olduğu görülmektedir.
Güneşin Artan elektrik maliyetlerinizi GES ile sistem çözüm üretebilirsiniz. Kendi işletmenizi veya konutunuza bu şekilde Solar GES sistemi kurmak isterseniz bizlere irtibat bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.
Not: Yukarıdaki resimler simülasyon resimleri değildir. Çalışan GES sisteminden anlık alınan sistem görselleridir. Rakamsal değerler değişiklik gösterebilir.
İletişim bilgilerimize http://www.cedetas.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Anka World diye bi firmayla görüşüyo bizim bi tanıdık duyan varmı acaba geniş kapsamlı istiyorum.