Yanlış anlamayın benim genel görüşüm hayvanlarını kafeslenmemesi yönünde bu yüzden öncelikle bunu belirtmek istedim, hele birde bu hayvam günün 8-9 saatini koşarak geçiriyorsa ne işi var kafeste kim bilir yılda kaç km yapıyor bu hayvan, bu arada niye bu kadar çok koşuyor merak ettim. Şimdi sorunuza gelince denemek lazım hayvanın koşup döndürdüğü platforma bir jeneratör bağlanacak yani genelde step motor dediğimiz bir motor var onu bağlayacaksınız fakat hayvan bu motor bağlı iken çemderi döndiürmekte zorlanacak belki döndüremeyecek, ben çok defalar bu gibi hobi amaçlı işlere tavsiye ettiğim bir motoru yine tavsiye edeceğim bununla sonuç alabilme ihtimaliniz çok yüksek, filmlerde gördüğüm kadarıyla bu bahsedeceğim motoru döndürünce 3-5 tane ledi yakabilecek güçte bir elektrik üretebilecek hızda koşuyorlar bu hamsterlar, motor şu ve ücretsiz temin edebilirsiniz, çamaşır makinası beyin motoru, şu eski makinalarda elle yıkama programı kurulan kısma beyaz eşya tamircileri beyin der bazıları içinde motor olduğunu bilmiyor olabilir su bardağının altı genişliğinde 1-2 cm kalınlığında 220 volt ile çalışan yavaş dönen bir motordur, beyaz eşya tamircilerine (servis olmayan harici çalışan bir tamirciden daha rahat bulabilirsiniz) gidip bozuk çamaşır makinası beyni varmı deyin verirler zaten hurdacılara veriyorlar ben birkaç defa istedim adam para istemedi en son zorla para vermiştim neyse 5 lira verin yoksa bile arkadaşından bulur getirir. Bu motorun ucuna led bağlayıp elinizle hafifçe döndersenizde yandığını görürsünüz en basit yol bu. Hayvanı zorlayacak bir sistem kurmayacağınızı umut ediyorum.