Çakmak manyetosu ile lamba yakılabilir mi?

diyafon

Üye
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar.
Çakmak manyetosu ile 0,5 a 1,5v lambaları veya led lambaları yakabilirmiyiz?. Bu manyetolardaki elektrik değerleri nedir(volt, amper), faydalanılabilirmi?.
Okulda proje geliştirme için lazım oldu.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
VoltajI yüksek (100-1000v) akımı az verir diye biliyorum, bu tip değilde disk olanlara hafif tıklayarak led zayıf şekilde yakılabilir, yine 4148 lerle tam dalga doğrultucu oluşturp kullanabilisin.
 
Eyvallah kardeş, ilgine tşekkür ederim. 4148i bilmem 4001 lerle bir doğrultucu yapabiliriz. Biz düz olarak denedik lambayı yakamadık.
 
sanıldığından da yüksek voltaj verir bu manyetolar. Akım ise çok düşüktür. İş almak cok zor ki alınan voltaj anlıktır süreklilik olmadığı için yapılabilse bile anlık bir ışık alınabilir.

Denemekte fayda olan kısım neon lanma veya flüoresanlarla deneme yapabilirsiniz. Bu lambalar yüksek voltajda parlama yapabilirler. Yada kontrol kalemlerinin içindeki lambalarla bişeyler deneyebilirsiniz.

Benimkli sadece öneri.

Kolay gelsin.
 


Bulabilirsem bir denenyeyim söylediklerini... Yanma eyleminin sürekli olmasına gerek yok.
 
Önceki mesjımda belirttiğim gibi amaç elektrik almak led yakmak ise disk tiplerine yönel nette pek çok uygulaması anlatımı var yine de zorlama yok seçim senin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…