Evdeki Tamirci
Üye
Merhaba bu foruma da önceden çamaşır makinesi problemiyle bulup kayıt olmuştum yine bu konuda işim düştü. Çok eski bir Arçelik 2200 makinenin tahliye motoru çalışmıyordu. Fark edince elle çalıştırmayı denedim makine çalışırken sürekli elle itince manuel olarak motor çalışmaya başlıyordu. Etrafındaki kirlerden ötürü mili sıkışmış veya paslanmıştır diye düşünüp wd40 ve bazı makine yağları denedim ama hiç yumuşamadı mili. Açınca gördüm ki suyu tahliye eden pervanenin altındaki conta delinmiş zamanla oradan su kaçırır olmuş. Bu güne kadar akan bir su görmemiştik ama deterjanlı su olduğu için ince ince sızarken contanın altını deterjan doldurmuş ve conta kabararak pervaneye sürtüyormuş meğerse. Bu yüzden mil yağlayınca hiç yumuşamamış.
Yenisi çok pahalı değil ama sağlam olduğu için halledebilirsem bunu kullanmak istiyorum. Bu conta satılan bir şey midir acaba? Aradım ama adını da tam bilmediğim için internette bulamadım. Her türlü tavsiyeye açığım sadece malum sıkıntıdan biraz acelem var bütün ustalarımın veya herkesin fikrini bekliyorum.
Yenisi çok pahalı değil ama sağlam olduğu için halledebilirsem bunu kullanmak istiyorum. Bu conta satılan bir şey midir acaba? Aradım ama adını da tam bilmediğim için internette bulamadım. Her türlü tavsiyeye açığım sadece malum sıkıntıdan biraz acelem var bütün ustalarımın veya herkesin fikrini bekliyorum.