Çamasır makinası moturu hakkında

ahmet4646

Üye
herkese şimdiden yardımları için teşekkürler forumu araştırdım sadece 5 uçlu olanı var bendeki 8 uçlu
bu motoru kasnak yardımı ile et kıyma çekme makinası olarak kullanacağım
ancak hangi uçlara enerji vereceğimi bilmiyorum buralarda pek anlayan da yok
bu motorun en düşük devri nedir ve hangi uçları nasıl yapılandıracağım yardımlarınızı bekliorum

Ekli dosyalar

• IMAG0970.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 38
  • IMAG0972.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 31
  • IMAG0974.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 31
motoru hurdacıdan aldım çamaşır makinası motoru.

yada kıyma makiesi için hangi motoru kullanmalıyım devri düşük gücü yüksek öneri varmı veya sökebileceğim bi makine falan

kimseler yok galiba
elindeki motor üniversal motordur. dışarı çıkan uçlar ana sargı , yardımcı sargılar ve encoder çıkışlarıdır. hem dc hem ac ile çalışabilir. dışardaki kablolardan ana sargı ve yardımcı sargı uçlarını ohm metre ile bularak ana sargı ortada kalacak şekilde seri bağlarıp 220vac veya dc verdiğinde motorun hareket edecektir. 2 uç boşta kalacak bunlar motor tur satısını pals olarak verir devir sayısı hesabı için. Bu iş için fazla o kablolar ile işin yok boşta kalsın. elindeki motor bu şekilde çalışır. fakat bu motorlar boşta veya az yükte çalışmaya gelmez. yakarsın. Çamaşır makinasına az elbise koyduğunda .çalışmadığı gibi tam yükte çalıştırman gerekir. et kıyma makinası için pek kullanışlı olacağını zannetmiyorum.

bahti
bahtiyar usta ilgilendiğiniz iiçin tşk. peki önerebileceğiniz bu iş için uygun bi motor nereden bulabilirim neyin motorunu sökmeliyim mesela elimde motor var ancak 3000 devirli güçlü motorlar bana düşük devirli güçlü bişey lazım

Kasnak veya dişli kullanmalısın, 6v akülü araç bile 15-20kg çocuk taşıyor

yardım edecek kimseleri göremedim sama kendi çabamla motoru çalıştırdım fakat gücü az oldu devri tam istediğim gibi video yükledim kabaca ahşaptan bişeyler yapıp çalıştırdım.
bu motoru düşük devirde tutup max. güç için için bağlantılarıylamı oynamalıyım yoksa motor sargılarıylamı. yada istediğim motoru nerden temin ederim tşk.

Duman nereden geliyor... yangın vaaaarrr )) Gücün az olduğunu nerden anladın elma havuç patates gbi sebzeler veya et koy dene arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…