ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMLERİ

mecaz

Üye
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
73
Puanları
1
Mikrofonik Kablo ile Çevre Güvenliği.
Uygulama alanı tesis çevrelerinde bulunan tel örgüler (fens) dir. Mikrofonik kablo, fens üzerine hat boyunca monte edilir. Fens veya mikrofonik kabloya uygulanacak olan herhangi bir mekanik müdahale ( sallama, kesme, koparma vb.) durumunda merkeze alarm bilgisi gönderilmektedir. Mikrofonik kablo bölgelere (zone) ayrılarak alarmın hangi bölgeden geldiği saptanabilir.

İnfrared Bariyerler ile Çevre Güvenliği. Uygulama alanı tesis çevrelerinde bulunan duvarlar, tel örgü ve korumasız alanlardır. Alıcı ünite ve verici ünite olmak üzere iki bölümden oluşan sistemde söz konusu ünitelerin birbirlerine ışın demetleri göndermesi ile görünmez bir koruma duvarı oluşturulmaktadır. İnfrared ışınlardan oluşan görünmez duvar kesildiğinde (alıcı, ünite ile verici ünite arasına bir cisim girdiğinde) infrared bariyerlerden merkeze alarm bilgisi gönderilmektedir.

Yer Altı Tüpleri ile Çevre Güvenliği Çeşitli uygulama tekilleri ile harici ortam çevre güvenliği için en ideal çözüm, yer altı koruma sistemidir. Tümüyle toprak altına yerleştirilen sistem diğer sistemlerin uygulanacağı tesislerde çözümler sunmaktadır. Yüzeyde oluşan basınç farklılıklarının algılanması ile çalışan sistemde yer altı tüpleri rast gele güzergahlarda yerleştirilerek korunmakta olan alanın saptanması imkansız hale getirilebilir.

Duyarlı Kablo Sistemi ile Çevre Güvenliği Uygulama alanı tesis çevrelerinde bulunan duvarlar ve tel örgülerin üzeri veya önüdür. Duyarlı kablolar birbirlerine paralel olarak ortalama 15 cm aralıklarla uygulanır. Kablo birbirinden 2,5 ~ 3 m uzaklıktaki direklerle desteklenmelidir. Kabloya uygulanacak olan herhangi bir mekanik müdahale (sallama, kesme, koparma vb.) durumunda merkeze alarm bilgisi gönderilmektedir. Duyarlı kablo bölgelere ayrılarak alarmın hangi bölgeden geldiği saptanabilir.
 
Biz cezaevlerinde mikrofonik kablo ile çevre güvenliği uygulaması yapmıştık 2008'de sistem şuana kadar sorunsuz çalışıyor.Ayrıca alarm gelen bölgelere yakın yerdeki kameralarda monitöre görüntü aktarıyor baya bi beyenilmişdi.::)
 
güzel paylaşım eline sağlık bu konularda bizlerle paylaşabileceğin daha ayrıntılı bilgiler var mı elinde?
 
infrared sistemlerde ölcme alanı birbiri arası oldugundan dıs ortam yanılması daha az
 
infrared bariyerler bence en güzeli gizlenmesi açısından en mantıklısı bu bence
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…