Çiçek Aydınlatma Yapabimek İçin

Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
33
Yerinin burası olmadığını biliyorum ama ; soruma acil cevap gerekiyor. Burada daha çok kişinin gezdiğini gördüğüm için burayada yazıyorum.


Projemin kabataslak bir çizimi ;

Saksıyı bir ray üzerine oturttum. Rayın sağına ve soluna ışık sensörleri koymak istiyorum. Hangi ışık sensöründe ışık miktarı daha fazla ise saksı o yöne doğru hareket edecek. Böyle birşeyi yapmak mümkün mü ? Maliyeti nedir ? Hangi ışık sensörlerini kullanmalıyım ? veya bu proje için değişik önerileriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)
 
Kardeş elektronik bilgin varsa 741 Op-Amp entegresi ve iki adet LDR ile bu işi kolayca yapabilirsin. Maliyetin 5 TL yi bulmaz...
 
Maalesef elektronik bilgim yok. Neyi nereye bağlayacağımı bilmiyorum yani. Malzemeleri alsam. Elektrikçide falan yaparlarmı veya sen bilgi versen bana ?
 
Kardeş Aşağıdaki devrenin yapılması lazım. Elektrikçiler değil ama elektronikçiler yapabilirler (Bu arada ben elektrik teknikeriyim..:) ).
(Ben biraz benzerini bir öğrencinin okul projesi için karanlıkta kapanan perde şeklinde yapmıştım).

rölenin açık ve kapalı kontaklarına birer röle daha bağlanacak (Yada bu röle çift açık/kapalı kontak şeklinde seçilirsede olur). Bu röleler motor yönünü değiştirecek. Ray üzerine her iki taraf için sınır anahtarı (mini swich) konacak.
 
@Arwen's Child
pdf dosyasında Şekil 27: Önden görünüşte gösteriliyor.sol ve sağ taraftakiler ışık sensörü(LDR) 'dir.​
 

Forum istatistikleri

Konular
128,793
Mesajlar
920,553
Kullanıcılar
450,879
Son üye
arifardaozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst