Çivi ile Trafo

ark lar ben bi kitapta gördüğüm üzere çivi ile trafo yapmak istiyorum. Yapcağım şey sadece deneyip nasıl çalıştığını görmek için. Sadece 12v verip 3-5 v gerilim almak istiyorum. Sadece deneme amaçlı. Acaba çividen yapabilirmiyim? Nasıl yaparım? Bobin telini ve çiviyi hang boy ve kalınta kulanmalıyım. Kaç spir sarmalıyım

Ve bide taranformatörler DC akımla çalışırmı?

12V kısmını ince bobin teliyle 0.2mm filan mesela en az 500 tur civiye sararsın. ustune de 200tur sararsın olur biter. Kısa süreli çalışma için bu yeter ama uzun sürede ısınacaktır

DC akımla çalışmaz AC vereceksin. Denemek için DC verirsen eline dikkat et çarpılabilirsin.

sanırım burda söylenmek istenen bobinin iki ucuna dc akım verip kesildiğinde oluşacak olan yüksek gerilimden kaynaklı çarpılma...
yoksa 12v kimseyi çarpmaz...

Bende karindesen77 gibi 12v verip 3-5 volt kadar geriliim almak istiyorum.Dönem ödevim olacak, çok basit bişey olsada olur.Birinci sargıyı sardıktan sonra iki tane uç çıkarıcaz daha sonra aynı sargının üzerine ikinci sargıyı sarıp 2 uç çıkarıcaz..birinci sargıya 12v verip çıkışta 3-5 volt kadar bi değer okuyacaz doğrumu..Birde çivinin kalınlığı ne kadar olmalı??Birisi bana yardımcı olabilirmi lütfen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…