Ölümden Sonra Neler Yaşanıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zamato

Üye
Evet arkadaşlar bu soru her gün milyonlarca insanın kafasını kurcalıyor.
Ölümden sonra yaşam var mı?
Ölümden sonra neler yaşanıyor?
Mesela mezarlıklardan gelen garip seslerin sebebi ne? Bunun mantıklı bir açıklaması var mesela ?
Açıkçası ben videoyu sevdim, bilgilendirici bir video.

Merhaba.Ölümden sonra yaşamın olup olmadığını bilimsel olarak (Video çürüme sürecini,naaşın mikroorganizmalarca tam parçalanmasını,pütrifikasyonu(kokuşmayı),gazlaşmayı aslında bu video tam olarak anlatmıştır,ama öteki dünya ile olan ilgisini buradan pek de algılayamadım) araştırmak yersizdir.Bizim kendi özel inanç sistemimiz (İslam'a göre) öteki dünyadan ödül ve ceza olarak zaten ziyadesiyle bahseder,yani bugün ölecekmiş gibi kulluk görevimizi hiç aksatmamamız,hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmamız,didinmemiz veya uğraş vermemiz gerektiğini açıkça da belirtir bizlere.

Matrix film serisinin tamamını izlemiş olanlar bilirler belki,(Film bazı oyunculara uğursuz gelmiş ve filmden sonra bazıları olmadık,görünmez kazalarda hayatlarını da yitirmişlerdir,tabi bu filmle de ölümleri arasında tam bir bağ kurulmak istenirse eğer) bu dünyanın mı daha gerçek yoksa öteki dünyanın mı tam gerçek,yani hangisinin diğerine göre daha sanal olabileceğini sorgulayan,aslında Hıristiyan kültürlü yapılmış olan,ama akıllarda epeyce de soru işaretlerini ayrıca sorgulatan çok ilginç bir film serisiydi.

Yani her an için belki de bu asıl dünyanın sanal,öteki dünyanın gerçek (Çünkü İslam inanışı veya kültürüne göre öbür taraftaki mevkiiniz,bu dünyadakinin tam tersi de olabilir şeklinde kesin hükümlerce Kutsal Kitap'ımız da da belirtildiği gibi) olabileceği olasılığını dünyadaki hangi dinden olursa olsun her inananın mutlaka gözetmesi gerekebileceği görüşündeyim ben.Yani olması gerektiği gibi görünebilen her şey asıl düşünülenin tersine,tam ters yüz olmuş,başka türlü de Cenap- Allah'ın (Yaratan'ın) aracılığıyla özel tasarlanmış da olabilir.Bu şekliyle de neden olamasın diye bunu kendimizce mutlaka sorgulamalıyız.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu dünya eğlence oyalanma yeridir. O yüzden bir Müslüman dünyaya bağlanmamalıdır ama maalesef etrafımıza bakarsak hiç de böyle yaşamıyoruz ve sonuçta onların hepsi cehennemin dibine gidecektir

Selam.
Bu sorunun cevabını Yusuf Ziya Özkan'ın Kurani Kerim'in tüm ayatlerinden alinmiş ve hazirlanmiş,
Kabirden Mektup Diye 40 veya 50 dk bir video veya konuşma anlatimi hemen hemen bir çok bilgi orada yer konusu olarak alinmaktadir.
mezarlikdan gelen garip sesler ise Bilimsel olarak kisacasi insan vucudunun çürümesi veya diğer bir değişle insan etinin kemikten ayrilma sesleri olarak tarif edilmiştir.
Zaten bir müslüman dini inancina göre bu sorunun yanitlarini azcikda olsa kendisi tesfir edebilmesi lazim.

Son düzenleme:
Mezarlardan gelen ses kabir azabı sesi olmakla birlikte her zaman duyulmaz tabi. Duyulsa insan kafayı sıyırır. Bazen ibret olsun diye duyulabiliyor muhtemelen. Daha birkaçgün önce tv de spiker sokakta karşılaştığı mezar kazıcısına bu durumu sordu ve adam duyuyorum artık alıştım korkmuyorum dedi.

Bir de yerin kat kat altında yapılmış olan ilginç bir bilimsel araştırmada (Kazı sırasında) tesadüfi olarak sanırım Rus bilim adamlarınca diye aklımda tam kaldı,yerin kat kat altında insan feryadına çok yakın gelen ve ses kayıt cihazlarıyla da insan sesine tıpatıp benzeyen (Cehennemde cehennemliklerin tam yanarken çıkardığı düşünülen,tasvir edilip de düşünülen bu sesler veya ağlamalara çok benzer şekliyle de) sesleri tam kayıt edip medyadan tüm dünyaya eleştirilere veya yoruma tam açık şekliyle verdikleri haberlerle de bildirmişlerdi,belki hatırlanacağı üzere.

Elbette ki herkesin kendine has (özel) olan bir inanç sisteminin tam kuvvetliliği doğrultusunda ve kişisel bazda bu durumun (seslerin) yorumlanıp değerlendirilmesi de yine tahmin edilebileceği gibi çok da farklı yapılmıştı,müslüman ve Müslüman olmayan (Gayri müslim) bazı medya yorumcuları,bilimsel çalışanlarca veya papanın temsilciliği veya İslam dünyasının temsili başkanlıklarınca da.Bu sesler yeraltı dünyasının özel bir gizemi mi yani orada ruhsal alemde tam yaşadığı düşünülüp hareket noktası tam bu olup mu yoksa doğrudan bu dünyada yaşayan diğer insanlara iletilmek istenen özel bir mesaj mı veya özel bir uyarı mıdır şeklinde çok farklı yorumlara sahne olabilmişti,uzun bir süre öncesinde.Şu anda bu aklıma gelip mezarlıktan gelebilecek seslerle çok yakın bir ilgisinin veya ilişkisinin uzaktan veya yakından tam olmasa bile yine de bunu paylaşmak istedim,epey eski de olan bu medyatik haberi.Kolay gelsin.

Mesela mezarlıklardan gelen garip seslerin sebebi ne? Bunun mantıklı bir açıklaması var mesela ?
Pamuk tıkamayı unutmuşlardır.
Şaka bir yana:
Eskidendi onlar, diri gömüyorlarmış yanlışlıkla,
sonra feryat figan içerde.
Videodada bahsetmiş, midenin şişip patlaması,
Birde mezarlık gibi yerler,
hayal görmeye, hayali sesler işitmeye çok elverişli ortamlardır,
Zaman zaman bende görüyorum akşamları,
sonra gidip yakından bakıyorum göz yanılması olduğu bariz anlaşılıyor.

Dünyada yaşamış insan sayısına bakarsak
şuanda her yerin mezarlık olduğunu da düşünebiliriz.
Ve eski mezarlıklar üzerine kurulmuş birçok yerleşim alanları da zaten mevcut.

Video daki anlatım öldükten sonra bedendeki değişiklikler ile alakalı..
din veya öldükten sonra yaşam var mı ile ilgii değil..

Video daki anlatım öldükten sonra bedendeki değişiklikler ile alakalı..
din veya öldükten sonra yaşam var mı ile ilgii değil..

Ölümden sonra yaşam var mı? sorusunun cevabını verdim. Ama sizin olaya bakışınız imzanızdan belli oluyor !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…