ben sana güzel bi liste yapayım
1)tornavida takımı çeşitli uç kalınlıklarında
2)anahtar takımı
3)
kontrol kalemi
4)pense,yan keski,karga burnu
5)alyan takımı
6)izole bant
7)ölçü aleti not bu alet çeşitli (elektronik) komponentleri kontrol etmen için
8)havya bu ise çeşitli arızalarda devre elemanlarını montaj ve demontaj yapabilmen için gereklidir
9)eye takımı bunlada çeşitli metaldeki çapakları alma ve parçalardaki düzeltmeleri yaparsın
bu yukarıda saydığım aletler olmazsa olmazlardandır
marka istersen amatör olduğunu düşünürsek
şöyle sıralayalım
tornavida takımı alpha tools olabilir black and decker olabilir
anahtar takımı olarak marka önerim yok ama fazla pahalı bi ürünü şimdilik almanı tavsiye etmem
kontrol kalemi marka farketmez bunda dijital göstergeli ve analog lambalı olmak üzere 2 ye ayrılır burda seçim sana kalmış dijital olan voltaj bilgisini küçük ekranında gösterirken analog olanı ise sadece faz kontrolü yapar eğer hatta faz varsa lamba yanar
pense yan keski karga burnu olarak yine alpha tools alabilirsin bi amatörü yolda bırakmıycak kadar iyidir
alyan takımı orion marka alabilirsin ama önerim alyan takımını kaliteli alman rico olabilir mesela
izole bant elektriki yalıtımı yapmak için kullanılan bir banttır herhangi bi ürün alabilirsin değişik renk demetleri mevcuttur
ölçü aletine gelince piyasada 10 15 tlden başlayıp 300 400 hatta ve hatta 500 tl ye bile bulabilirsin 10 15 tl lik dijital bi ölçü aleti şimdilik öğrenme safhasında işini görür marka olarak mastech derim
havya ise yine piyasadan 10 ial 15 tlye temin edebilceğin bi üründür bunda dikkat etmen gereken nokta asla ve asla tahta saplı alma zira 7 sene önce ben az kaldı bu ürün yüzünden kendimi yakıyordum 20 25 wattlık bi havya işini görür
eye takımı olarak marka önerim yok kalitesine güvendiğin birşeyi al
kafana takılan noktalar varsa yaz ben cevaplarım
kolay gelsin
saygılarımla