Özel Sektör Resmi Bayramlarda Niye Çalışır?

ceyhan_erd

Üye
Katılım
6 Eyl 2010
Mesajlar
112
Puanları
1
Arkadaşlar öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı Kutluyorum.
Benim sorum şu olacak özel sektör dini bayramlarımızda çalışmazken resmi bayramları neden sallamaz? Yoksa kutlanmaya değer mi görmez? Mesela bugün forum arkadaşlarımızdan çalışan kaç kişi vardır? Fikir ve yorumlarınızı merak ettim.
 
Çalışmayan yerlerde var..ama yüzdesi nedir bilmiyorum.
 
Biz 365 gün 7/24 çalışıyoruz.Bunun sebebi de aç-kapanın çok maliyetli olduğu fırınlara sahip olmamız.Ramazan ve kurban bayramları kesintisiz 3-4 gün olduğundan bazı firmalar tatili iktisadi bulurken 1 gün olan resmi bayramlar için bulmuyor.
 
Şantiyeler hariç genelde bazı küçük şirketler resmi tatillerde çalışıyor. Büyük şirketlerin çoğu resmi tatillerde çalışmaz. Özellikle sendikalaşmanın olmadığı firmalarda ve küçük şirketlerde bu tür çalışmalara rastladım.

Bu durumun en temel nedeni sendikalaşmanın önündeki engellerdir.
 
en fazla tatil yapan ülkelerden biriyiz galiba.... şu bayram bu kurtuluş diğeri falan filan derken tembelliğe alıştırıyor gelişmiş ülkeler bizleri adamlar dur durak demeden çalışıyor teknoloji üretiyor bizde hazırı alıp satıyor övünüyoruz biz tatil olsunda yatalım kaveye gidelim vs arkadaşlar biz OSMANLI nın torunlarıyız ( kabul edenler için ) kendimize gelelim
 
Sizce bu durumda;
tabi çalıştıracak zaten bizim millet çok tembel hem bu bahane ile bende 1 gün zarar olacak durumu kaar a çeviririm anlayışlı işyeri mi haklımıdır?
yoksa resmi tatil günüdür arkadaş resmi tatilimi resmen gasp edilmiştir diyen çalışan mı haklıdır?
 
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun... İki tarafta haklı aslında ama gerçekten de tembelliğe çok alıştırılmış bir milletiz, gelişmiş ülkeler bizden daha sıkı bu konuda..
 
Bir örnek ülke verebilirmisiniz? Mesela şu ülke -tatil günleri bu kadar -haftalık,günlük çalışma saatleri şu kadar - işyerlerinin sağladığı imkanlar,ortaya çıkan verimlilik....... o kadar gibi
 
Benim düşünceme göre resmi bayramlar daha kısa 1 gün ve dini bayramlar en azı 3.5 gün tatil olduğundandır. İş yerine ve iş koluna bağlıdır.
 
Resmi günlerin tatil olmasının tembellikle ne alakası var, konuşturmayın insanı. Bir tek siz zekiniz patronlar. Dünyanın en ağır kapitalist ülkelerinde bile resmi günlerinde %85 iş yerleri kapalı olur. Çalışan kollar sadece hizmet sektörüdür. Tabi bizde resmi günlerde bile çalışacak elektrik taşeron firmaları lazım, çok önemli çok kritik alanlar !!!!!!. Resmi günlerde çalışan firmaların (gerçekten zorunlu haller olanlar hariç) tamamen aç gözlülüktür, lamı cimi yok!!!

Resmi günlerde çocuğunuzla birlikte o günleri anlatsanız, Atatürkü ve silah arkadaşlarının yaptığı mücadeleyi anlatsanız. Yani bu resmi günleri çocuklarınızla birlikte geçirseniz, çok daha faydalı olacaktır. Yok usta sarı yeşil damar kablo siparişi ne oldu, 16 lık bakır kablolar nerde, muhittin usta o dairenin desantını bitirdin mi vs. gibi her gün gibi bir gün geçirtmeyin. Resmi günlerde tatil yapmayı tembellik ve angarya gören milli bilinçi yok sayan zihniyetten uzak durun!!!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,009
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst