Muhsin Kamer
Profesyonel Üye
Yazdığınız mesajdaki insani değerlerinizden dolayı "Tebrik ederim. "kötü niyetli olsam milyonlar götürebilirim. Ama asla müşterilerimden 1 tl hak yemedim. Öncelikle bozuk olmayan bir parçaya asla bozuk diyerek ekstra para istemem! Muadil parça takıp orijinal parası istemem işimi düzgün bir şekilde yapıp işçiliğim 1000 tl mi tutar, kolaydır 500 tl mi tutar, zordur 3000 tl mi isterim gerisi müşteriye kalmış…
Bu konu hakkında daha öncede forumda defalarca yazdım. Her mesleğe ait esnaf grubunda dolandırıcı zihniyette insanlar bulunabilir. Zaten bulunmazsa öldük cennetteyiz derdik herhalde . Ama bu adamları referans alıp meslek gruplarına atar yapan insanlardan bana çok daral geldi . Namuslu insanlar var ama demek hiç sempatik değil bu tavırlar için. Birilerinden kazık yiyorsaniz hakkınızı arayacağınız yer mahkemelerdir. Mesleki forumlar değil.Muhsin bey bende esnafım turistler ile çalışıyorum kötü niyetli olsam milyonlar götürebilirim. Ama asla müşterilerimden 1 tl hak yemedim. Öncelikle bozuk olmayan bir parçaya asla bozuk diyerek ekstra para istemem! Muadil parça takıp orijinal parası istemem işimi düzgün bir şekilde yapıp işçiliğim 1000 tl mi tutar, kolaydır 500 tl mi tutar, zordur 3000 tl mi isterim gerisi müşteriye kalmış…
Turizm olayı bambaşka bir mevzu . Turizm esnafı bizim memlekette 3 ay çalışıp 9 ay yediği için uçana kaçana çakmak için miki havada gezer .Gerek meslek icabı gerekse turizm amaçlı yurtiçi ve daha çok yurtdışına çok sık çıkan biri olarak "turizm alanında hiç dürüst esnafa, çalışana denk gelmedim. Hepsi üçkağıtçı, dolandırıcı." mı demem lazım şimdi?
Üstelik turiste neler yapıldığı konusunda ülkemiz hikayelerinden pehlivan tefrikaları yazılabilecek kadar çok gerçek malzeme varken.
Olur mu böyle genelleme?
benim bu konuda anlattığım ustaların bozuk olmayan parçalara bozukmuş gibi ekstra para almaları.Daha güzel nasıl anlatılabilir ki...
Not: @mezya eln ; cümleler de, nokta ve virgülden sonra bir boşluk bırakın.
Yazılar daha rahat/net okunur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?