Mesleğe başladığımda özel sektörde çalışacak olursam şartım olacak ;
Her sene 30 iş günlüğüne en az 2 en fazla 5 mühendislik veya myo stajeri alınacak. Ülkenin durumuna bakın mühendislik öğrencisi "torpille" staj bulabiliyorsa iş bulmak için neler yapmamız gerekiyor acaba ?
arkadaşlar acil bi soru soruyorum ben şans manstan bi staj yeri ayarladım ve okula bildirdim sigorta girişim yapıldı ama ne var ki ayarladım yer beni ilk günden stajdan çıkardı nese bende başka bi yere gittim ve staj yaptım ama bu iki fabrikanın bölümleri farklı yani şimdi ben staj defterimi nereye imzalatsam sorun çıkıcak ne yapabilirim bilginiz varsa lütfen paylaşın???
Durumu okula bildirmen gerekirdi okula A fabrikasında staj yapacam diyip B fabrikasında staj yaparsan sgk olayında problem çıkar. Benim okuduğum okulda stajın bu sebepten iptal edilebilirdi.
okula bildirmedim çünkü yapıcağım yerde biz hallederiz demişlerdi ama lafmış benimde hatam var okula acil bildirmeliydim ama yapmadım işte zaten herkes staj yapar ben bu işlerle uğraşıorum ne yazık nese ben şimdi beni çıkaran yerden fabrikamız öğrencinin stajını şu fabrikada yapmasını uygun görmüştür diye bir yazı alıcam ve yaptığım yerde imzalatıcam. sence bu şekilde sgk de bir sorun çıkar mı
merhaba arkadasım ... eger yapmanız gereken şirket imzalarız derlerse onlara orada yapmış gibi imzalatın .. okul yaptıgınız sırketı cok arastırmaz.. sızde bariz çok farklı farkedılecek konulara defterde değinmessiniz..genel şeylere değinirsiniz.. eger olmadı dediğiniz gibi kağıt imzalatın ... geçen sene benim okudugum okulda bir arkadaşım yapması gereken yerde yapmayıp başka yerde yaptığını söylediği için stajı sayılmadı ...aynı şekilde hiç bahsetmeyip dediğim gibi yapan arkadaş sorunsuz kabul edildi stajı ... kolay gelsin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?