Üstüne Kuvvetli ve Zayıf Akım Prizleri Konan Kablo Kanalları

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
160
Puanları
1
Süpürgelik kablo kanalı gibi adlarla da bilinen bu kanallar duvara sadece vidalanıyor mu, yapışkanlı türleri de var mı? İnce yapılı ve içinden kablo geçen yapışkanlılar olduğunu biliyorum, üzerine priz takılan büyük boyutlularından da yapışkanlı olanları var mı? Teşekkürler.
 
yapışkanlı bile olsa biz hep vidalardık. çünkü bir süre sonra yapışkan bantlar özelliğini yitiriyor. tekrar düzeltmek için servise gitmektense döşerken fazladan yarım saat çalışmak daha avantajlı. 20-30 km öteye bir kablo kanalı yapıştırmaya gitmek pek hoş olmuyor.
 
Hayır bahsettiğiniz modellerin yapışkanı yok. Kendiniz çift taraflı bant ile yapsanız bile prizlere fiş takıp çıkarma işlemleri kanalın duvardan ayrılmasına neden olur. Boyayı yolar, daha olmadı sıvayı yolar. O nedenle vidalanması isabetli olur.
 
Cevaplar için teşekkürler. Bu vidaların uzunluğu ortalama olarak kaç cm, bilen var mı acaba? 4cm-6cm filan diye tahmin ediyorum. Teşekkürler.
 
3,5*30,4*40,4*50 gibi vidalar uygun.
Tabiiki dübel uygulaması yapılacaksa dübele uygun vida seçimi yapmak gerekir.
@Mustafa KABADAYI, usta kendini vurdurmak mı istiyorsun? ne diye cehaletimi yüzüme vuruyorsun? ağlıyarım bak.
şakası bir yana, ne vida ne de dubel çapından anlarım. bakınız bilen nasıl beni itina ile dövüyorlar. ben cahil sağlam olsun diye bakarım ama nem çap bilir nem de kutur bilir.
yani güzel insan hele priz kullanacaksan dubel ve vida şart.
 
Mustafa Kabadayı nın yazdıklarına bir itirazım yok. Ancak kanalın tutturulacağı yüzeyin cinsine göre vida seçmek gerekir. Sac bir yüzeye kısa akıllı vida 3,5x16 mm gibi, alçıpan bir yüzeye mutlaka uygun bir alçıpan dubeli ile birlikte dubele uygun vida, delikli tuğla bir duvara mutlaka ya özel dubeller ile yada kimyasal dubeller ile montaj yapılmasında fayda var. Alçıpan duvarlar alçıpan dubeli ile kolayca oluyor. Ama delikli tuğlaya raslarsanız en gıcığı odur. Genel duvarlar için bu amaçla üretilmiş kanal dubelleri de çok işe yarıyor.
Dubel için gerekmedikçe 25,30,35 mm boylar yeterli olur.
 
Vida boyutunu sorma sebebim, perde duvar kolon olan yer olduğundan, duvar statiğine zarar vermeden, sıva üstü ya da kanal içi priz soketleri kullanmak istemem. Vida boyutlarının her durum için duvar sıvasından kalın olmaması gerek sanırım. Yine de statik konusunda uzman birine de danışsam iyi olacak gibi.
 
Vida boyu sıva kalınlığını geçip 2 cm kadar betona girmelidir. Sadece sıva kalınlığı veya betona 0,5 cm kadar giren bir vida fiş çıkarılma anlarında yeterli kuvvette tutunamadığı için yerinden çıkar veya laçkalaşır.
Duvar, kolon, kiriş, perde duvar vs. üzerine tesisatlar için 2,5-3 cm dubel delikleri açılarak vidalar atılması statik açıdan bir zarar vermez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…