çözünmüş gaz analizi H2O yüksek

Nasır

Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
53
yeni bir tr var yag testinde H20 KARBONDİOKSİT yüksek yeni olmasıdan dolayı çıkan deger 4226 ppm nasıl bir işlem yapmam lazım
otomasyon (Kullandığım test cihazı KELMAN)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hocam herhangi bir trafo firmesından ABB, Areva, Sönmez vs. bu konu hakkında daha sağlıklı bilgi alırsın. Cevap vermeme gibi bir durum olacağını sanmıyorum.
Karbondioksit konusunda bilgi sahibi olursan burada paylaşırsan sevinirim.
 
hocam değerler biraz yüksek yani orada olup duruma bakmak gerekli yağın içindeki karbondioksit miktarının fazla olması ilerleyen zamanlarda korona olayına yol açabilir...
 
Arkadaşlar bir tarfoda çözünmüş gaz analizinde CO2 tek başına yükseliyorsa zaten bu gaz tek başına yükselir. Çünkü bu kaz atmasferik gazdır. Yani dışarıdan trafoya giren gazdır. Ya trafonuzda yağ kaçağı vardır. veya tenefüs tertibatı görev yapmıyordur. Bu trafodada NASIR ustamın dediği gibi yeni trafo tenefüs tertibatı görev yapmıyordu . resimlerini göndereceğiz ama bir türlü gönderemedim. Olmazsa bir arkadaşa mail olarak atarım siz paylaşıma gönderirseniz sevinirim.

arkadaşlar elinizde çözünmüş gaz analizi test sonuçlari varsa gönderin yardimci olmaya çalişirim. bu test sonucuna göre trafoya hangi testi yapmaniz gerektiği konusunda yardimci olrum. (mutlaka en az iki test raporu ve testler arasindaki zaman 1 ayi geçmemeli. max 2 ay)
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    62.9 KB · Görüntüleme: 19
  • 2.jpg
    73.4 KB · Görüntüleme: 13
Ben orion trafo nun dediğine katılmıyorum.şöyleki : co2 olarak adlandırılan karbon dioksit gazı havada çok az miktarda (binde bir oranlarında) bulunan bir gazdır.havanın yaklaşık yüzde yirmisi oksijen ve yüzde yetmişdokuzu azot denilen nötr bir gazdır.trafolarda ise bu gazların karışımı genleşme ile trafo yağıyla mecburen temas eder.Yukarıdaki resimde görülen teneffüz cihazı ise içindeki silikagel denilen madde ile havada ki nemin trafoya girmesini engeller.Ayrica ağız kısmına konulan yağ kapanı ile toz gibi yabancı maddelerin trafoya girmesini engeller.trafolarda eğer sargılar aşırı rutubetli ise devreye alındığında bakır sargı üzerine sarılı vaziyette olan selüloz içerikli yalıtkanlar(kraft kağıdı)karbon monoksitin yanında çok miktarda karbon dioksit gazı üretir.Bu gaz yağda çözündüğünden serbest halde değildir.Bu gazın miktarı 13000ppm değerini geçer ise yağ meloküllerini doyuracağından yağın gazdan arıdırılması gereklidir.Şeklinde biliyorum.
 
Bildiğimi tahmin şeklinde yazmadım. 1 yılda ortalama 400 adet çözünmüş gaz analizi yaparak ve Bol miktarda makale okuyarak Bunun yanında yurdışı seminerlerine katılmış biri olarak yazıyorum. Şu yanlış bildiğiniz CO değerinide düzelteyim: 350 Dikkat,350-570 arası uyarı, 570-1400 arası tehlikedir.
Şu pahalı bilgiyide vereyim Bir trafoda azot ve-veya karbondioksit tek başına yükseliyorsa (bunun yanında diğer gazlar sabitse) tek sebebi vardır trafo ya yağ kaçırıyodur veya tenefüs tertibatı arızalıdır. (Doernenburg Oranı-Rogers Oranı-IEC 60599 bu 3 standarta göre karbondioksit tarfo içi arızalrında belirleyici bir gaz değildir.) Sevgili arkadaşım bunlar tahmin değil Dünya şıtandartı.BUNLAR BENİM BİLDİKLERİM, BUNUN DIŞINDA BİLDİKLERİNİZ VARSA KONUYU AÇIN TARTIŞALIM. TARTIŞMALARDAN TECRÜBE DOĞAR.KONUYU BİLDİKLERİNİZLE GENİŞLETİRSENİZ BENİM BU ANLATIKLARIMI DOĞRULAYICI(TAMAMLAYICI) TESTLERDEN BAHSEDEBİLİRİM.
Saygılar...
 
bu cihaz bize yeni geldi.cihazı ogrenmemız için gerekli dokumanları paylaşırsanız sevinirim,
 
Merhaba
Arkadaşlar yağ ve gaz almak azda olsa uzmanlık ister testlerın de ABB gibi trafo firmalarında uzmanlar tarafından yapılması gerekir uygun olmayan enjek törlerle alınan testler yanlış sonuçlar verır


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…