çamaşır mak. ve kurutma için kablo tesisatı ?

xfighter9

Üye
Camaşır makinası ve Kutuma makinası olan banyomda sürekli priz erimesi yaşıyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Yüksek ısıdan dolayı sürekli priz değiştirmek zorunda kalıyorum. Banyoda tek hat bulunmakda ve bu hattımda topraklama var. Elektirk çekme açısından bi sorun yaşamıyorum ama ısı yüzünden kullandıgım ekipmanlar erimekde. Kablo olarak 3x2 lik kablo kullandım. Kablomda bi sıkıntı olmuyor ama prizler eriyor. Bu iki alete birde cocuklar saç kurutma açtımı tamamen gidiyor. Diyeceksiniz hepsini aynı anda çalıştırma ama çocuk çok olunca mecburen çalışıyor Önerebileceğiniz marka ve model ekipmanlar varmıdır ? veya nasıl bi tesisat çekmeliyim ?

Sanirim grup priz kullaniyorsun. Prizlerin belli bir akim tasimasi vardir. Uzerlerinde yazar sanirim 16A.

Hattindan ek alip 2 veya 3 ayri ayri priz takabilirsiniz.
Viko veya makel gibi markalari gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.

3 kablo gidiyor ve topraklama yok ilginç yedek kulübesinde mi? Topraklama cihazlar için değil insan yaşamı içindir!!! 2,5 lik çektir prizin vidalarını kararında sıksın, saç kurutmayı başka odada kullan.

Elektrik prizleri ısıdan değil gevşek bağlantıdan ve yüksek çekilen amperden dolayı yanar.2,5 luk kablo 18,5A amper çeker bu nedenle hattın başında 16A Sigorta olmalı eğer 20A veya daha yüksek amperli sigorta var ise 16A ile değiştiriniz.Unutmayın sigortanın görevi yüksek amper çekildiğinde atmasıdır atmayan sigorta evinizi bile yakabilir!

saç kurutma makinasını banyoda kullandırtma zaten orda kullanılmaz bizim evde kullanılmıyor mesela ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…