çift step motor+led

Çift step motor kontrolu yapıyorum ve her motor için 4er adet led kullanıyorum motorlar döndükçe ledler sırayla yanıp sönüyor.Simulasyonda bir sorun yok fakat uygulamasını yaptığımda picin 1 nolu bacağına bağlı direnci elimle tutunca düzgün fakat bırakınca alakasız yanıyor ledler.Sorun ne olabilir acaba

Çift step motor kontrolu yapıyorum ve her motor için 4er adet led kullanıyorum motorlar döndükçe ledler sırayla yanıp sönüyor.Simulasyonda bir sorun yok fakat uygulamasını yaptığımda picin 1 nolu bacağına bağlı direnci elimle tutunca düzgün fakat bırakınca alakasız yanıyor ledler.Sorun ne olabilir acaba

:) 16F877 kullanıyorsun devrede birinci ayak MCLR buraya artıdan 1 k drençle 5 volt ver sorun çozulmuş olacak

teşekkür ederim ama sormak istediğimi soramamışım oraya zaten 5v verildi ayrıca 1 k değil 10 k var orda ,ama istediğim gibi yanmıyor ledler

teşekkür ederim ama sormak istediğimi soramamışım oraya zaten 5v verildi ayrıca 1 k değil 10 k var orda ,ama istediğim gibi yanmıyor ledler

10k banma gore bıraz yuksek omaj tam olarak 5 volta çekmıyor olabılır ayrıca power katında regule için ne yaptın buda önemlı mesela pik girişine 100 nf kondansator atıp oyle dene kolay gelsın

4.7k kullansam uygun olurmu acaba regule içinde lm7805 kullanıyorum pic girişine 100nf kondansatörü mclr ucunamı bağlamam gerekiyor ?

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,404
Son üye
kartal_157925

Yeni konular

Geri