çokk uzaktaki bir bilgisayra internet vasıtasıyla nasıl bağlanabilirim?

efe43

Üye
Katılım
25 Ara 2006
Mesajlar
419
Puanları
1
Yaş
40
ARKADAŞLAR BENİM MERAK ETTİĞİM BİR SORUN VAR ŞİMDİ BİR YERDE FAB ORTAMINDA DİYELİM BİR AĞ SİSTEMİ VAR VE BEN BU AĞDAKİ HERHANGİ BİR BİLGİSAYARA UZAKTAN YANİ AĞLA HİÇ Bİ ALAKASI OLMAYAN YANİ BU SİSTEM KÜTAHYADA BULUNSUNN AMA BEN BU SİSTME İSTANBULDAN BU AĞA GİRİP İSTEDİGİM BİR BİLGİSAYARA UZAKTAN PROGRAM YÜKLEMEK İSTİYORUM BUNU NASIL YAPILIYOR TABİ ANA GİRİŞ SERVER BİLGİSAYARIN IP BİLİYORUM DİYELİM BUNU ANLATA BİLECEK ARKADAŞ ARIYORUM VE BİLGİSARLARDA AĞ SİSTEMLERİNİ VE IP ATAMA İŞTE HABERLEŞME SİSTEMLERİNİ ANLATAN GÜZEL DÖKÜMALARINIZ VEYA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ KİTAP BİLİYOMUSUNUZ YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER......
 
gireceğiniz bilgisayarın sahibi, ya da sistemin yöneticisi bilgisayara girmenizde sakınca görüyor mu?
 
Sn. efe43,

TeamViewer adlı program bunu yapmanıza imkan sağlıyor ancak internet kullanarak. Muhtemelen biliyorsunuzdur da ben yine de söylemek istedim. İsterseniz size verebilirim..

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
Sayın efe43 büyük harfle yazmamanız için size son uyarımdır aksi halde ceza alacaksınız.

Forum kuralları Madde 10. ) *Sırf büyük harf ile yorum (post atmak) yazmak yasaktır. Sırf büyük harf ile başlık (topic) açmak yasaktır.

Forum Kurallarını Okuyunuz!
 
mustafa arkadaşım ilk once konuyla ilgilendiğin için teşekkürler evet izin veriyor şöle biraz daha aydınlatayım ağlarda ki bilgisayarda netsupport kullanılıyo
 
etuzuner arkadaşım sende ilgilendiğin için teşekkürler ama team viwer programı sadece ağlardaki bilgisayarlarda kullnılmıyomu mesale ben burdan senin bilgisayarına bağlanabilirmiyim team wiwer la
 
netsupport ile sadece lokal ağda bağlanabiliyorsunuz( bildiğim kadarıyla)
Netsupport aslında güzel programdır.Ben denedim beceremedim.Belki internetten de yönetilebiliyordur.Netsupportun 3 fonksiyonu var.
ilkinde sadece monitörü izleyebiliyorsunuz.
ikincisi izleyebiliyor ve müdahale edebiliyorsunuz bu sırada pc başındaki kişi müdahale edemiyor.ç
üçüncüsünde ise,her iki, taraf ta pc yi kullanabiliyor.Netsupportu araştırın isterseniz,internet üzerinde kullanma imkanı varsa ne alâ.
İnternet üzerinden pc yi kontrol etmek için,uzak masaüstünü kullanabilirsiniz.Önce şirketin modemine bağlanacaksınız,size açılmış bir port olması lazım,o porttan girip,bağlanacağınız pc nin lokal ip sini yazıp giriyorsunuz( ya da bilgisayar ismini) uzak masaüstü bağlantısı için,bağlacağınız pcnin mutlaka bir şifresi olmalıdır.
Bir de arkadaşımızın belirttiği gibi teamviewer isimli,çok basit ve pratik,bir o kadar da kullanışlı olan,teamviewer var.Bu programın yeni sürümleri trial şeklinde,süresi dolunca ya format atacaksınız,ya satın alacaksınız.Eski bir versiyonunda ise trial süresi yok.
Team viewer iki şekilde kullanılabiliyor.
ilk şekilde,bağlanmak istediğiniz pcnin başındaki kişi,teamvieweri açıyor ve size ID (identify )numarasını ve şifre (password) u veriyor.Siz de id yi kendi programınıza yazıyor ve bağlan diyorsunuz.Ve bağlandığında açılan pencereye şifreyi yazıp,pc başındaki kişi ile ortak olarak çalışma yapabiliyorsunuz.
İkinci şekilde ise,team vieweri kurarkan ( ya da kurduktan sonra oprionstan girerek) sabit bir şifre veriyorsunuz.Ayrıca bilgisayarım açıldığında programı aç ve system tryde sürekli çalış seçeneğini seçiyorsunuz.Bu program kurulduğunda size verdiği id sabittir.ide değişmez,siz şifreyi de sabit yaptığınıza ve sürekli açık kalmasını sağladığınıza göre,bilgisayara istediğiniz zaman uzaktan erişip destek verebilirsiniz.
Teamviewerde en kötü durum güvenlik duvarıdır.Özellikle vista işletim sisteminde,program kurarken ya da önemli işlemler yaparken,güvenlik duvarı onay isteyecektir ve bu onayı sadece pc başındaki kişi verebilecektir.Keza personel firewall kullanılıyorsa ya da antivirüs programınız internet security ise ve firewallı varsa ,karşınıza sorun olarak çıkabilir.Personal firewallınızda ya da antivirüsünüzde muhtemelen yoksay,ya da izin ver seçenekleri vardır.Bir kere bağlanıp gelen uyarılara sürekli izin ver seçeneğini işaretlemelisiniz.Vista güvenlik duvarında ise,vista güvenlik ayarlarından,teamviewer bağlantısını güvenli olarak kaydedilebiliyor mu,yoksa kaydedilemiyor mu, onu bilmiyorum.
Benim bilgişlem administratörü arkadaşım,şirket bilgisayarına evden hep masaüstü bağlantısı ile giriyor.İster modem ayarlarını,isterse de diğer bilgisayar ayarlarını bu şekilde yapabiliyor.O teamviewer kullanmadığına göre,bir bildiği vardır diye düşünüyorum.Ama ne bildiği vardır onu bilmiyorum.
 
sn.etuzuner dediği proram işini görür arkadaşim istersen ağda ol istersen olma netin acık olsun yeter gir sitesine indir ordan anlatıo nasıl kullanacagını sonra arkana bakma kolay gelsın:)
 
peki sedat demir arkadaşım
bende bir adet team viver programı var ikimiz deneyelimmi bunu
sana göndereyim programı bi yükle incele ,stersen bana bu konudada yardın cı olabilirmisin
 
sayın efe 43
bu gibi denemeleri yapmak için bilgisayarınıza microsoft virtual pc kurabilirsiniz.
Vir tual pc (yani sanal bilgisayar) sizin windovs ortamınızın içinde,windovstan bağımsız gibi çalışan,ayrı bir bilgisayar gibi davranır.Bu sanal bilgisayarınıza,windovs xp,vista ya da linux işletim sistemi kurabilirsiniz.Baya eğlenceli ve öğretici bir iş.Hele hele windovs kurmayı bilmiyorsanız,ya da bir programı deneyecekseniz,çok işinize yarayacak bir çalışma bilgiayarınız olmuş olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst