netsupport ile sadece lokal ağda bağlanabiliyorsunuz( bildiğim kadarıyla)
Netsupport aslında güzel programdır.Ben denedim beceremedim.Belki internetten de yönetilebiliyordur.Netsupportun 3 fonksiyonu var.
ilkinde sadece monitörü izleyebiliyorsunuz.
ikincisi izleyebiliyor ve müdahale edebiliyorsunuz bu sırada pc başındaki kişi müdahale edemiyor.ç
üçüncüsünde ise,her iki, taraf ta pc yi kullanabiliyor.Netsupportu araştırın isterseniz,internet üzerinde kullanma imkanı varsa ne alâ.
İnternet üzerinden pc yi kontrol etmek için,uzak masaüstünü kullanabilirsiniz.Önce şirketin modemine bağlanacaksınız,size açılmış bir port olması lazım,o porttan girip,bağlanacağınız pc nin lokal ip sini yazıp giriyorsunuz( ya da bilgisayar ismini) uzak masaüstü bağlantısı için,bağlacağınız pcnin mutlaka bir şifresi olmalıdır.
Bir de arkadaşımızın belirttiği gibi teamviewer isimli,çok basit ve pratik,bir o kadar da kullanışlı olan,teamviewer var.Bu programın yeni sürümleri trial şeklinde,süresi dolunca ya format atacaksınız,ya satın alacaksınız.Eski bir versiyonunda ise trial süresi yok.
Team viewer iki şekilde kullanılabiliyor.
ilk şekilde,bağlanmak istediğiniz pcnin başındaki kişi,teamvieweri açıyor ve size ID (identify )numarasını ve şifre (password) u veriyor.Siz de id yi kendi programınıza yazıyor ve bağlan diyorsunuz.Ve bağlandığında açılan pencereye şifreyi yazıp,pc başındaki kişi ile ortak olarak çalışma yapabiliyorsunuz.
İkinci şekilde ise,team vieweri kurarkan ( ya da kurduktan sonra oprionstan girerek) sabit bir şifre veriyorsunuz.Ayrıca bilgisayarım açıldığında programı aç ve system tryde sürekli çalış seçeneğini seçiyorsunuz.Bu program kurulduğunda size verdiği id sabittir.ide değişmez,siz şifreyi de sabit yaptığınıza ve sürekli açık kalmasını sağladığınıza göre,bilgisayara istediğiniz zaman uzaktan erişip destek verebilirsiniz.
Teamviewerde en kötü durum güvenlik duvarıdır.Özellikle vista işletim sisteminde,program kurarken ya da önemli işlemler yaparken,güvenlik duvarı onay isteyecektir ve bu onayı sadece pc başındaki kişi verebilecektir.Keza personel firewall kullanılıyorsa ya da antivirüs programınız internet security ise ve firewallı varsa ,karşınıza sorun olarak çıkabilir.Personal firewallınızda ya da antivirüsünüzde muhtemelen yoksay,ya da izin ver seçenekleri vardır.Bir kere bağlanıp gelen uyarılara sürekli izin ver seçeneğini işaretlemelisiniz.Vista güvenlik duvarında ise,vista güvenlik ayarlarından,teamviewer bağlantısını güvenli olarak kaydedilebiliyor mu,yoksa kaydedilemiyor mu, onu bilmiyorum.
Benim bilgişlem administratörü arkadaşım,şirket bilgisayarına evden hep masaüstü bağlantısı ile giriyor.İster modem ayarlarını,isterse de diğer bilgisayar ayarlarını bu şekilde yapabiliyor.O teamviewer kullanmadığına göre,bir bildiği vardır diye düşünüyorum.Ama ne bildiği vardır onu bilmiyorum.