örnek program

usueslue

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar,

Plc ile yeni uğraşmaya başladım. Bana Pt100 deki veriyi nasıl okuyacağımı anlatırmısınız ve varsa bir örnek ladder diyagramı yollarsanız sevinirim...Bu arada Plc olarak Fatek kullanıyorum..


Şimdiden teşekkürler....
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
cok cesit pt100 ler var.projede gerekli bilgiler vardir baglamak istedigin yer ile ilgili.icinden cevirici pt100lerde 1+ 2 eksi eger 4/20ceviricisi yok ise Scada dan nasil baglaman gerektigini sana soyleyecektir
 
pt 100 ü okumak için analog giriş modülü kullanman lazım hazır pt100 modülleri var
 
İyi günler,
Fatek PLC ile birlikte PT 100 bağlayabileceğiniz RTD modullerinden birini kullanmalısınız ( FBS-RTD6, FBS-2ARTD4, FBs-RTD16 gibi)
Winprolladder da ise Project / I/O Configuration / Temperature Configuration bölümünde sıcaklığı okuyacağınız adresin tanımlamasını yapmalısınız.
Modul yazılım tarafından direk tanınacaktır.


Not: Thermocouple ve PT 100/1000 sensörleri için Winproladder konfigurasyonu aynıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…