özel trafo ihtiyacı

mavili75

Üye
Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
50
merhaba.
forumunuza yeni üye olmakla beraber, bu forumda bulunan arkadaşlara iyi günler dilerim.adım atakan .istanbulda ikamet ediyorum.
sorunuma gelince .. memleketim ardahan da bir süt çiftliği kuracağım ve bu tesis için elektrik kullanma müsadesi ve trafo ihtiyacım var. tedaş a nasıl bir başvuru yapmalıyım? hali hazırda başlayan bir inşaatım yok ama kredi alacağım banka benden bu müsadeyi almamı yada onaylı trafo projesi istiyor. trafo projesi hazırlatıp tedaşa başvursam yeterli olurmu .yada özel trafo kurmak için nasıl bir başvuru yapmam gerekir .tedaş benden ne gibi belgeler isteyebilir.

sorunuma yardımda bulunursanız sevinirim.

saygılar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.mavili75,tesisi kuracağınız yerin bağlı bulunduğu Tedaş müşteriler müdürlüğüne başvurmanız gerekir.Tesisiniz için ne güçte bir trafo gerekiyor ise ,öncelikle bunun fizibilitesini yapmış olmalısınız.İstediğiniz güce göre Tedaş yerinde de inceleme yaparak nereden ,nasıl enerji almanız gerektiğini ,süresini ve kaç takım proje istediklerini belirten enerji müsade yazısını size verir.Bu yazı için bir harç yatırılmasıda gerekiyor.Bu yazı ile kredi işlemlerini yürütürsünüz.Kredi için trafo projesi zorunlu değil ise,şimdilik projeyi erteleyebilirsiniz.
Tavsiyem Ardahan daki Tedaş müşteriler müdürlüğüne telefon ederek ön bilgi almanızdır.Çünkü her bölgede farklı uygulamalar olabiliyor.
 
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,433
Mesajlar
926,691
Kullanıcılar
451,988
Son üye
rasoftrecep

Yeni konular

Geri
Üst