İç Tesisat aydınlatma

husevim01

Üye
Katılım
12 Kas 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar;

Bi İç tesisat projesinde yapı sahibi koridorunda hareket sensörlü yerden aydınlatma istiyor. Bunun için ayrı bir linye mi kullanmalıyım yoksa normal linyeden alabilirmiyim... Ayrıca sembolü hakkında araştırma yaptımda birşay elde edemedim. Elinde örnek proje olan yada sembolü olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yok ayrı bir linye kullanmana gerek yok zaten yönetmelikte aydınlatma tesisatlarında 1.5' luk kablo kullanılıyor kablolar çekili haldeyse sensörlü lambanın bağlantısını yağpıp montajlayın ve anahtar var ise anahtarı iptal edin yani anahtara bağlı uçları kısa devre yapın kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…