Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini veren özel yada kamu kuruluşunda eğitim almaları gerekiyor. Bu eğitimin sonunda ÇASGEM ve MEB in düzenlemiş olduğu sınava katılıp başarılı olma şartı aranıyor. En son sınav 2 temmuz da düzenlendi. Bundan sonraki sınav tarihi henüz belli değil.
İlk başlayanlar C sınıfı iş sağlğı ve güvenliği uzmanı olabiliyor. Bildiğim kadarı ile de 5 yıl süre sonunda sınavın yenilenmesi gerekiyor. Belirli bir süre çalıştıktan ve sınavına girdikten sonra B sınıfına yükselebiliyorsunuz. Ardından da (uzun seneler sonra ) A sınıfı uzmanlık için girişimlerde bulunabilirsiniz.
P.S.: Özellerde eğitim 2 bin TL civarında.
Sayın Miryo, sınava girebilmek için ÇSGB ve özel kurumlardan eğitimi almak yeterli.
Yeni çıkan yasalarla birlikte 500 kişi ve üzerinde işçi çalıştıran kurumlar(farklı şartları da mevcut) bünyesinde ya uzman bulundurmak zorunda ya da dışarıdan Ortak Sağlık ve Güvenlik birimlerinden destek almak zorunda. Şu an için geçiş süreci olduğundan birkaç yıla kadar yansımalarını muhakkak göreceğiz.
O(GVENL UZMANI TANIMLAR) mevzuatı inceledim yani eğitim almadan sınava girilmiyor anladığım kadarıyla aslında tam Teknik Eğitimliler için uygun bir iş ben İSİg dersi gördüm ve o ders ender zevk aldığım ve tamam bu benim işime yarar öğrenmeliyim dediğim konuların yer aldığı bir dersti
GErçekten çok önemli bir iş Çünki İş kazalarından ölenler depremlerden sellerden ve trafik kazalarından ölenlerden veya yaralananlardan çok fazla ki aslında saydığım yukarıdaki ölüm sebepleri bile İSİG e girer.Örneğin otomobillerin ergonomikliği ve güvenlik tedbirleri vs.
Onun için bu konuda uzmanlaşmaklazım derim vesselam.
Bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın dontgivein