İşden soğudum .. :(

1N4007

Üye
Merhaba arkadaşlar uzun süren iş arama sonucunda kurumsal bir şirkette muhasebe kısmında iş buldum engelli kadrosundan işkur aracılığı ile işe girdm.
görevim büro memuru muhasebecinin yanında çalışıyorum bu gün işimin 5 .günü ama ben beraber çalıştığım muhasebecinin hareketleri tavırları beni işden soğuttu.
çok bilmiş ukala bir tip daha önce çeşitli firmalarda muhasebecilik yapmış kendisi sanki bir mafyanın muhasebecisi gibi üzerinde 2 tane bıçak taşıyor ( kelebek diye tabir edilen bıçak ve isveç çakısı ) büroda kuru sıkı silahı var ayrıca şirket aracının bagaj kısmında havalı tüfek ve büroda yine 2 adet kavgada kullanılan sopa var. Ben genelde yapım gereği sesssiz sakin mülayim çok gerekmedikçe kimseyle aşırı samimi labali olmayan kendi halinde bir insanım. Ayrıca beraber çalıştığım bu şahız evli olmasına rağmen araba ile trafikte giderken yolda gördüğü birçok bayan hakkında ileri geri yorum yapan küfür eden bir insan. tamam bende bekar bir erkeğim bende bazen kızlara bakarım ama hiçbir zaman giyinmesine yada baka bir şeyine yorum yapmam öyle bir ahlakım yok. bu arkadaşın bu haraketleri bu tavırları 5 gündür çalışmama rağmen beni işden bıktırmasına yetti. çok uzun süre iş aradım hem maddi hem manevi çok zorluk çektim diğer türlü olsa belki işten çıkarım ama ailemin büyük bir baskısı var üzerimde sizce ne yapmalıyım tecrübeli abilerimin fikir ve düşüncelerini bekliyorum ..

Merhaba. "Tam donanımlı bir muhasebeci!" Peki bu muhasebeci fiili olarak size hiç mobbing (Taciz) uyguladı mı? Sizi doğrudan taciz ederek elindeki bu aşırı güvenlik teçhizatı ile (Çok şiddet içeren bazı Amerikan fimlerindeki gibi) gözdağı vermek için de sizi doğrudan korkuttu mu? Diğer sertlik içeren davranışlarına siz belki tesadüfen de şahit olmuşsunuz,ancak bunlar onun iş ortamı dışında oluşmuşsa bence bunları karekteriyle tam bütünleştirip size de direk bunları tam uygulayacağı anlamına bu tam gelmez herhalde.Bir de siz bu kişinin yanına birlikte çalışmak üzere mülakatla konuşarak girdiğinizde onun bu özelliklerini,karekterini herhalde tam tanımadan da bu işe girmiş olmalısınız diye düşünüyorum.Aksi halde belki bu işe hiç de başlangıç yapmazdınız herhalde,çok büyük ihtimalle.

İş yerinde çalışanlarla olan uyum,onları tam benimseme çoğu zaman birlikte paylaşılan bu işin asıl kalitesinden,öneminden daha büyük önem de taşıyabilir,kendi görüşüme göre.Bu duruma göre bir inisiyatif kullanarak buna tam katlanmak veya hiç katlanmamak adına bir karar verip kendinize yeni bir rota seçebilmeniz şart da görünebilir.Yani "Gülü çok seven bu dikenine katlanır" atasözünü tam göz önüne alıp,bunun ne kadar geçerli olup olamayacağını kendinizce de sorgulayarak bu önemli kararı siz yine kendi kendinize vermek durumundasınız.

Bazen bu tür işyerlerinde psikolojik ve yeni alışma (Adaptasyon) dönemlerinde bazı iş arkadaşlarının tavrının sizin aleyhinizde olduğunu,siz çok da yanlış kanılara kapılarak (Burada size gerçekten fiili bir taciz durumu söz konusu olmuş mudur,bunu tam olarak mevcut ifadenizden de anlayamadım) zannedebilirsiniz veya tüm insanlar size karşı aleyhte işbirliği yapmışlar gibi de yanlış bir psikoloji ile hissedebilirsiniz.Bu türden yanılgılar hatalı olarak sizde belki kendiliğinden de oluşmuş olabilir.Yani asıl gerçek olan durumla hiç ilgisi olmayan ama sizin kendi zihninizde bir hayal ürünü olarak canlandırmış olduğunuz kötü senaryolarla (İçinde bulunduğunuz o anki psikolojik durumlarla doğrudan ilintili olarak) da bu geçici durum oluşmuş olabilir.

Ama adaptasyon dönemindeki bu zorluklardan sonra da bunların tam ortadan kalkması muhtemel olarak beklenir.Eğer kalkmıyorsa bir iş değişimini ancak o zaman tam olarak düşünün derim ben.Bu devirde ve günümüz şartlarında iş bulmak oldukça da zor çok iyi bildiğiniz gibi.Bu önemli ve son karar elbette yalnız sizin olacaktır.Bu konuda azami başarılar dilerim.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Son düzenleme:
Aramalı ve durumu sade bir şekilde derdini paylaşırmış gibi anlat, güzel bi yerde çevirmeye yakalatıp aklını başına getirsinler.

İnsanı en güzel parasıyla cezalandırırsın

bana bugüne kadar sözle yada başka şekilde taciz v.s bişey olmadı asla zaten böyle bişey olsa yukardaki arkadaşın deidği gibi ilk iş polise giderimç ama ne bilim bana biraz itici geldi arkadaşın bu hereketleri ? Zaten çok gerekmedikçe ben iş yerinde evde pek kimsele konuşmam kendi köşeme çekilirim. Ama birdeşöyle bişey var g.. korkusu başa bela derler acaba kimin kuyruğuna bastıda bu kadar şey taşıyor üzerinde demekten kendimi alamıyorum ... ??

Aramalı ve durumu sade bir şekilde derdini paylaşırmış gibi anlat, güzel bi yerde çevirmeye yakalatıp aklını başına getirsinler.

İnsanı en güzel parasıyla cezalandırırsın

benim aramam da ziyade bir kamu kurumuna girse polis o şekilde yakalasa zaten anasını ağlatırlar ....

1n 4007 orası istanbulsa bişeycik olmaz adam hertürlü kılıfını bulur.muhasebeciler genelde akıllı ve kurnaz olurlar dipnot belirteyim.

1n 4007 orası istanbulsa bişeycik olmaz adam hertürlü kılıfını bulur.muhasebeciler genelde akıllı ve kurnaz olurlar dipnot belirteyim.

hayır istanbulda değliz...
ama diğer dediğin konuda haklısın bu muhasebeci de baya 3 kâğıtçı adam yani yapmadığı alaö vera dala vera kalmamış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…