İşi olanlar için

Atoll

Üye
Katılım
30 Ağu 2008
Mesajlar
103
Puanları
1
Bu aralar işsizlik baya artı ve korkarım daha da artacak. İnşallah artmaz, seçimden sonra işsizlik düşer, dediler...
Bakıp göreceğiz. inşallah düşer ... hımm, bende kaderci olmuşum yahu...

Devam: ...iş ilanlar azaldı bunu açık gözle görebilirsin.... Bence iş hayatında aktif olan insanlar iş ilanları düzenli olarak takip etmeli. Burada ekonomin durumu göre bilir ve kendi işgüç değerini tahmin edebilir....

Devam: ...Bilmelisin ki bu durumlarda çalıştığın iş yeri dünyanın en iyi işidir. Ayağını sıkı tutup işe devam.
Kim ne derse desin işe devam... üç maymunu oynamak çok zor olduğunu öğreneceksin... Maaşını da iyi kötü alabiliyorsan, bilki en mutlu insan sensin....

Devam: ...Bilmelisin ki, bu kriz dönemleri işveren (=Müdür=Patron) fırsat bilir çalışanları azaltacaktır ve zam yapammayacaktır.
Planlanan yatırmıları yapmaycaktır. Senin beklediğin iyileşme olmayacak. Buna itiraz etmenin anlamı yok... zam olmayacak.

Devam: ...Bilmelisin ki, yıl boyu yaramazlık yapmış isen sıradaki hedef sensin. buna fırsat verme şimdi ne kadar uysal kedi olduğunu göster. Delikanlık zamanı geçti, şimdi olgunluk dönemi.

Devam: ...Bilmelisin ki, bu dönemler de işveren senin en büyük nimetin dir. Ne kadar normal günler de ona kısak da, sevmesek de, hakımızı alamasak da.
Bu günler helaleşme günüdür, geçmişi unutup yeni sayfa açma günüdür. Onu afetiğini belli etmelisindir.
Sen erken davranmasan başkaları kesin bunu yapacaktır. Bilki bu davranışın karşılıksız kalmayacaktır.

Bunları yazıyorum seni kızdırmak, moralini bozmak için değil... Ne kadar şanslı ve mutlu olduğun vurgulamak için.

Bir de işi olmayanları bir düşün. Her gün geliyorlar çalışmak istiyorlar, her işi yapacaklarını söylüyorlar, herşeye "evvet" diyeceklerini biliyorsun ... çok gençler ve pırıl pırıl insanlar, işsizlik ordusunda bu insanların ne işi var deyi veriyorsun... onları geri çevirmek hiç hoş olmuyor.
... yine de çok konuştum, biraz da siz konuşun ...
 
Ya kusura bakmayın bugün baya dalgınım, aşağıdaki öğütü yazmaya unutum:

Devam: ...Bilmelisin ki, yazdığım öğütleri uygularsan çoğu iş arkadaşların sana kızacak seni çekiştirecek. Bundan korkup da geri adım atıyorsan şunu bilmelisin: KRİZ bir rüzgar gibidir gelir geçer ama o şirkette senden başka kimse kalmadığında ve daha sonra işçi alımna başlandığında orada seni müdür olarak görecekler. sen onlara gülersin....
Böylece bir şirkette nasıl müdür olunduğunu tüyosunu vermiş oldum.

kolay gelsin.....
 
Müdürlere niye döt dediklerini şimdi daha iyi anladım)))))(vücüttaki organlar, kim müdürlügü hak ediyor fıkrasına istinaden yazılmıştır) kimse alınmasın şaka bu
Kolay gele.
 
boyle dolamalıkla mudur olacağımıza işçi kalalım daha iyi
 
yukardaki arkadaşları okurken fark etim "Müdür" yerine "Amir" sözcüğü kullanmalıydım. çünkü yazdığım makale hepsi için geçerlidir, "Amir" sözcüğü daha doğrudur. Arkadaşlara da ayriyetten teşekkür ederim.
Biliyorum ki tırnakla kazınarak insan müdür olunur, öyle kolay değildir. İnşallah kimse yanlış anlamamıştır, kırılmamıştır. amacımız bu değildi. Yazarken bazen harfleri unutabiliyoruz, bazende düşük cümle kurabiliryoruz. Bunlar hep okurun afına sığınarak yapıyoruz. Sonucunda profesiyonel yazar değiliz. Ama söyliyeceklerimiz var. İnsanlarımızla paylaşmak istiyoruz.
Sanırımm yazımın özü anlaşılmıştır. Bu benim için esastır.
Yatmadan önce bunu düzeltmek istedim, biliyorum ki düzeltmeden uyku tutmaz beni sabaha kadar. Sanırım müdürlerin de uyku sorunları olduğunu eşitmiştim.
iyi geceler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…