Merhaba,
Size yardımcı olabilmem için sizin bilgi seviyenizi bilmem gerekir ki ona göre bir plan yapalım.VB.Net bilmeniz büyük bir avantaj.PC'nın seriportundan veya USB portundan herhangi bir data yollayıp,dış ortamdan gelecek dataları alabilecek kodlar hakkında bilginiz nedir?Size verdiğim videoda PC'den 14 röle kontrolu yapılmaktadır.PC'den girilen komutlarla(mouse ile)PC dışındaki
Elektronik sistemi kontrol etmektedir.Ayrıca sistemin de PC'ye yollayacağı dataları alabilecek bir de VB.Net yazılımınız olmalıdır.İnternet ile reosta veya pot kontrolu için özel bir kart dizayn edilmesi gerekir.Bu elektronik kart ile PC'den girilen komutlar ile kartta bulunan röleler aktif olup reostayı veya potu motor vasıtası ile hareket ettirebilmelidir.Burada ana Başlıkları sıralarsak
1-PIC kullanılacak(asm.CCS C,picbasic gibi dillerden biri ile programlanacak)
2-PC tarafına VB.Net ile bir program yazılacak
3-PC ile Kart seriport veya USB ile haberleştirilecek
Özetle yapılamayacak bir proje değil ama yeni başlamakta olan bir arkadaş için oldukça kapsamlı bir çalışmadır.Fakat çok çok arzu ederseniz adım adım giderek hem PIC programlamayı öğrenirsiniz hem de sizin için oldukça yeni olan bir dünya olan PIC'e girersiniz.Buradan da başlayabilirsiniz.Kolay gelsin.
Projeniz acil ve de ticari ise profesyonel arkadaşlar size kısa zamanda ücreti karşılığında teslim ederler.
Amatör olduğum ve de mesleğim elektronik olmadığı için ben size ancak bu kadar yardımcı olabileceğim.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/asm_calsma_sade-rar.38858/