Çalışmış olduğum işyerinde 2 adet server bilgisayar 5 adet client bilgisayar var. Bilgisayarların tümünde Wincc Scada sistemi kurulu. Sahada ise 4 adet s7 400 ve 1 adet s7 300 plc bulunmakta ve bunlar birbirleri ile ethernet ile haberleşmekte(Profibusta kullanılıyor). Sistemde bulunan server panosunda 1 adet ne olduğunu bilmediğim "service gateway" diye adlandırılan bir cihaz var. Üstünde 2 adet rj 45 girişi var. Brine internet hattı geliyor diğeride ise scalance adlı ethernet switch kutusuna gidiyor.Sistemde bulunan bilgisayarlardan hiç birşekilde internete girilmiyor. Ama fabrikayı kuran firma yurtdışından internet aracığı ile bilgisayarlara bağlanabiliyor, plc lere online olup download yapabiliyor kısacası sistemle ilgili herşeyi yapabiliyor. Bu bağlantı işini nasıl yapıyorlar? Ben çok uğraştım ıp adresleri ile olsun portlarla ilgili olsun (port derken, şemalarında bu cihaz için "connection to ınternet by useing port 443 demişler") yok hiç bir şekilde bağlanamıyorum.Sadece fabrika içinde sisteme müdahele edebiliyorum. Evde iken fabrikada bi sorun olduğu zaman gecenin bir yarısı mecburen kalkıp işletmeye geliyorum. Konu biraz uzun oldu galiba , özür dilerim. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.