İşte kayıp-kaçağın bedeli!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,270
Puanları
3,256
Konum
BURSA
fft2mm944215.jpg


Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2011'de abonelerden 'kayıp-kaçak' bedeli altında 2.7 milyar lira tahsil edildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2011’de abonelerden ‘kayıp-kaçak’ bedeli altında 2.7 milyar lira, sayaç bedeli olarak 129.4 milyon lira, 551 milyon liralık da TRT payının tahsil edildiğini açıkladı.

Elektrik faturalarındaki elektrik ücretinin dışında tüketiciden ‘sayaç okuma bedeli’, ‘Kayıp kaçak bedeli’ ve ‘TRT payı’ adı altına alınan ücretlerin yılda 3 milyar 380 milyon TL’yi aştığı ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yaklaşık 33 milyon sayaç kullanıcısı olduğu bilgisini de verdi. ‘Sayaç okuma bedeli’ adı altında 2011’de 129.4 milyon TL tahsil edildiğini ifade eden Yıldız, ‘TRT payı’ olarak da 551 milyon TL’lik meblağ toplandığını bildirdi.

Elektrik abonelerinden ‘kayıp-kaçak bedeli’ adı altında geçen yıl 2.7 milyar TL toplandığını açıklayan Bakan Yıldız, “Dağıtım şirketlerinin kendileri içine belirlenmiş olan hedef kayıp-kaçak oranına ulaşamamaları halinde ortaya çıkabilecek zarar ilgili şirkete bırakılmıştır” dedi.

Vatan gazetesinin haberine göre, hedefe ulaşan şirketlerin geriye kalan kayıp bedelinin vatandaştan alındığını belirten Yıldız, “Uygulama döneminin her bir tarife yılı için hedef kayıp kaçak oranlarının belirlenmesiyle tüketicilerin daha düşük kayıp kaçak bedelinden fiyatlandırılması sağlanırken, dağıtım şirketlerinin daha düşük kayıp oranlarını gerçekleştirecek şekilde faaliyet göstermeleri teşvik edilmektedir” diye konuştu. Mevcut uygulamada bölgedeki kayıp kaçak bedeline göre o bölgede oturan vatandaşların faturalarına yansıması da farklı oranlarda oluyor.

Bakan Taner Yıldız, soru önergesinde şu bilgiyi verdi:

“Kayıp enerji maliyetleri hesaplanırken ve tarifelere yansıtılırken 2011-2015 dönemi için onaylanan hedef kayıp kaçak oranları esas alınmıştır. Söz konusu oran geçen yıl onaylı rakamlar üzerinden yüzde 15.14 iken bu yıl yüzde 13.55 seviyelerine çekilmiştir.

Dağıtım şirketleri önceki yıl muhatap oldukları kayıp kaçak enerji risklerine ilaveten iki rakam arasındaki farktan kaynaklanan riskleri de yönetmek durumunda bırakılmıştır.”


Alıntıdır.Kaynak: posta
 
İletimde oluşan kayıplar değil de kaçak kullanımın faturasını ödemek çok ağır geliyor bana.
 
Her sokak hatta her bina kendi kaçağının faturasını ödese tek kaçak kullanan kalmaz. Millet kaçak kullananı gördüğü an şikayet eder.
 
şikayet olsa ne olucak ufak cezalar la yırtıyolar tekrar aynı işe devam ediyolar
 
Ödemeyenin borcunu bizden gaspettiler Haram olsun
 
doguda sayaç okumaya gidemiyolar kaçaklara bişe yapamıyolar bunun acısınıda vergisini odeyen vatandastan çıkartıyolar bu böyle gelmiş böyle hgider dersek imamı koysan baslarına düzen deişmez
 
Her sokak hatta her bina kendi kaçağının faturasını ödese tek kaçak kullanan kalmaz. Millet kaçak kullananı gördüğü an şikayet eder.

Güzel bir çözüm önerisi. Yaptıklarının anlamı şudur; hırsızı bulamayan, hırsızlığın önüne geçmeyen değil, hırsızlık yapmayan suçludur. Zorla hırsızlığa teşvik ediyorlar insanları.
 
minibüste cüzdanını çaldıran adamın... parasını minibüstekilerden almak gibi saçma bir uygulama.....hırsızı bulamayan aciz yönetim resmen vatandaştan gasp yolu ile para topluyor...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,800
Mesajlar
930,214
Kullanıcılar
452,602
Son üye
ONURGİLAN

Yeni konular

Geri
Üst